Gamer PC helyett már a gamer telefon lesz az új trend?

Gamer PC helyett már a gamer telefon lesz az új trend?

Egyelőre biztosan nem, ám a Xiaomi most olyan telefont készített, ami mérföldekkel veri a csúcsnak számító Razert.

A Xiaomi neve valószínűleg sokaknak nem lesz ismerős, ami nem is csoda, hiszen Magyarországon csak az utóbbi (maximum) 1-2 évben terjedtek el az okoseszközeik, azok közül is az okostelefonjaik. Érdemes tudni a gyártóról, hogy viszonylag kis hangsúlyt fektetnek a marketingre, ezzel pedig rengeteg pénzt spórolnak, amivel aztán elég nyomott áron tudják adni a termékeiket. A telefonoktól kezdve, az okosmérlegen át, az okoscipőig minden van nekik, egyelőre viszont a gaming piacon kevésbé voltak jelen. Egészen eddig.

Nemrég jelentették be a saját, Cherry MX switch-ekre épülő mechanikus billentyűzetüket, most pedig egyes megfigyelések szerint jöhet a kínai gyártó bivalyerős, kifejezetten játékosoknak szánt telefonja. Az egyik legnépszerűbb hardverösszesítő oldalon, az AnTuTun a telefon összesen 270 680 pontot ért el. Ez körülbelül 100 ezerrel több, mint a Razer kifejezetten játékosoknak szánt telefonja (még összehasonlítási alapként: az iPhone 8 Plus-t 217 385 pontra értékelik).

A "Blackshark" néven feltűnő titokzatos telefonban egy Qualcomm Snapdragon 845 processzor fog dolgozni, a képért pedig egy Adreno 630 fog felelni. A RAM-ot sem spórolták ki a masinából, ebből összesen 8 GB-ot kapott (igen, sokaknak ennyi a játékra szánt számítógépükben van). Egyelőre 32 GB memóriát kapott (bár nagyon gyanús, hogy a kiadásnál ez még sokszorozódik), az operációs rendszer pedig az Android 8.0 lesz. A kijelzőre sem lehet majd panasz, annak a felbontása 2160x1080 pixel lesz, míg a képaránya 18:9.

Tovább erősíti a telefon pletykáját, hogy a Xiaomi nemrég bejelentette a kifejezetten mobil játékokra koncentráló almárkáját, a Black Sharkot -ennek az első terméke lehet a fent részletezett telefon. A mobil e-sportok világa egyelőre még a bumm előtt áll. Nem örvend kifejezetten nagy népszerűségnek, egyelőre inkább a casual rétege az erős. Ha te is kíváncsi lennél arra, hogy milyen is az a mobil e-sport, akkor március 23 és 25-e között a budapesti BOK Csarnokban a helyed, ahol többek között Clash Royale verseny is lesz.

A telefonnál egyébként érdekes kérdés, hogy lesz-e olyan játék, ami kihasználja ezt Paks 2 hardvert, hiszen a legnagyobb mobil e-sportnak számító Clash Royale egy teljesen átlagos telefonon is élvezhetően elfut. Mindenesetre nagyon várjuk a csúcshardvert, na és arra is kíváncsiak leszünk, hogy milyen árcédulát kap.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!