Az NVIDIA csak júniusban fogja bejelenteni az új, játékosoknak szánt szériáját

Az NVIDIA csak júniusban fogja bejelenteni az új, játékosoknak szánt szériáját

Valószínűleg még várni kell néhány hónapot.

Idén is érkezik az NVIDIA új videokártya szériája a játékosoknak, illetve a professzionális felhasználóknak egyaránt. A Tom's Hardware (illetve Igor Wallosek) értesülései szerint a gamereknek szánt modelleket csak júliusban fogja bejelenteni a gyártó a Computex 2018-on, a tömeggyártásuk pedig egy hónappal utána kezdődik meg. Ezek a mostani Pascal-architektúrák helyett Turing néven fognak futni, míg a HPC modellek valószínűleg az Amper nevet kapják. Ezeket a GPU-kat azonban már márciusban, a GTC-n leleplezheti a "zöld" gyártó.

A gamer kártyák névválasztása azért lehet érdekes, mivel a névadójuk, Alan Turing brit matematikus és informatikus neve sokkal jobban passzolna az HPC-s modellekhez. Turing többek között mesterséges intelligencia-kutatással és kriptográfiával (részt vett a II. világháborúban a német Enigma feltörésében) is foglakozott. Az ő nevéhez fűződik a Turing-teszt is (ezt gondolom senki nem gondolta volna), aminek a mesterséges intelligencia-kutatásban volt nagy szerepe. Ezzel a teszttel hivatott eldönteni Turing, hogy egy gép képes-e a gondolkodásra, avagy nem. Ezt azonban később rengeteg támadás is érte.

Így talán érthető, hogy miért is furcsálljuk a névválasztást az NVIDIA-tól. Persze erről még nincsen semmilyen hivatalos megerősítés, így az is lehet, hogy fals az információ. A "pletykát" mégis az teszi közel hitelessé, hogy Igor Walloseknek korábban már voltak jó értesülései.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

(Kép: mult-kor.hu; További felhasznált források: Turing-tesztAlan Turing)

Kövess Minket!