"Nagy lépés volt ez afelé, hogy újra elit csapat legyünk" flusha interjú

Señor VAC úgy játszott a döntőn, mintha újra 2016 lenne, meg is kapta érte az MVP díjat.

Tegnap az IEM Katowice döntőjében csapott össze a FaZe és a fnatic, ami végül a svédek győzelmével zárult és ezúttal nem KRIMZ-nek köszönhette a csapat az aranyérmet, hanem flusha-nak, aki úgy játszott, mintha egy 2016-os fnatic meccset néztünk volna. Három ace, megszámlálhatatlan clutch és több elképesztően fontos kör után nem volt kérdés, hogy az MVP díj flushát illeti. Ebből az alkalomból interjú is készült vele, ahol beszél a csapat mostani helyzetéről, a döntőről és az ellenfél hibáiról.

Beszéljünk kicsit a döntő kulcsfontosságú pillanatairól, kezdjük az Inferno hosszabbításában látott adok-kapokkal, hogyan bírtátok a nyomást?

Nagyon kellett nekünk Inferno, mert ez az a pálya, ahol mindig van esélyünk, ha azt elvesztjük valószínűleg az egész döntőt is a FaZe nyeri. Ha nem nyerjük meg, akkor az minden bizonnyal egy akkora mentális hátrányba rakott volna minket, amiből valószínűleg nem kelünk fel.

Térjünk át Overpass-re, egy nagyon fontos kör GuardiaN 1v5-je volt. A nagy képet nézve végül nem lett belőle nagy probléma, de mennyire viselt meg titeket a félidő hátralevő részére?

Próbáltuk azt mondani magunknak, hogy nem nagy probléma, de páran jobban kitilteltünk a kelleténél. Onnantól az övék volt a lélektani előny, lehet hogy jobb eredményt is elérhettünk volna, de ameddig nyerünk, addig boldogak vagyunk. Nem vártunk sokat ettől a pályától, így eléggé meglepett, hogy sikerült győzni. Úgy éreztük, hogy innentől nem veszíthetjük el a döntőt.

Nagyon sok fontos köröd volt, főleg Trainen, úgy érezted magad, mintha a múltban játszanál, szinte megtehettél bármit?

Úgy éreztem, hogy a FaZe megijedt. Úgy is, hogy ők a legjobb csapat a világon, jobbak fejbe és több tapasztalatuk is van, mint nekünk, de nyugodt voltam és magabiztos. Tudtam, hogy bármit csinálok nagy eséllyel megölök valakit vagy lehozom a kört. Őszintén, úgy érzem, hogy egy picit összetörtek, tudták, hogy jobbak és nekik kéne megnyerniük, de annyira jól játszottunk, hogy egy kicsit idegesen játszottak és elbukták a döntőt.

Apropó tapasztalat és az idegek játéka, Lekr0 és Golden sosem volt még ekkora döntőben, szerinted jól bírták a nyomást egy olyan csapat ellen, mint a FaZe?

Nem érzem úgy, hogy nagyon zavarta volna őket a stadion, szerintem azzal nagyobb gondjuk volt, hogy a FaZe ellen játszottak. Lekr0 és Golden mindig elizgulják, ha nagy csapatok ellen játszanak, mint például az SK vagy a FaZe, ez a két csapat, aki ellen tényleg problémáink vannak. Úgy érezzük, hogy nagyon nem vagyunk esélyesek. Szóval az, hogy sikerült a FaZe-t elverni a csoportkörben hatalmas segítség volt mindkettőjüknek és nekünk is. A döntőt mondjuk nem így kezdtük, visszatértünk oda, ijedten és túl agresszívak játszottunk, épp ezért kellett megnyernünk Infernot.

Egy ekkora győzelem lehet a kezdő lépés, hogy újra az elit közé tartozzatok?

Egyértelműen, ez egy hatalmas lépés, mindig úgy éreztük, hogy az SK és a FaZe az a két csapat, akik ellen nem szeretünk játszani. Mindenki más ellen magabiztosak vagyunk és tisztában vagyunk vele, hogy meg tudjuk őket verni. De most, hogy megnyertük Katowice-t úgy érezzük, hogy mindig tudunk nyerni, szóval nagyon kellett nekünk ez a győzelem, amivel újabb tapasztalatokat is szereztünk.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!