Ez történt az elmúlt két évben a fnatic utolsó lan győzelme óta

Ez történt az elmúlt két évben a fnatic utolsó lan győzelme óta

Szinte napra pontosan két éve 2016.03.05-én nyerte meg utolsó lanját a fnatic, ahol az LG-t verték 3-0-ra. Ebből az apropóból utánajártunk, hogy mi is történt a CS:GO világában az elmúlt két évben.

A fnatic szinte egyeduralkodó volt, 2014 és 2015 között mindent megnyertek, amit egy csapat megnyerhetett. Szépen lassan, főleg pronax távozása után, a csapat elindult a lejtőn és már nem tudtak annyira konzisztensek maradni. Később pedig már a győzelmek se jöttek igazán, a gárda pedig szétvált. JW, flusha és KRIMZ együtt távozott pronax csapatába a GODSENT-be, míg olof és denis újraépítette a fnaticot. Az eredmények végül egyik oldalon sem jöttek így újra összekerültek régi csapatukban. Több versenyen is csúfos kudarcot vallottak, ami végül odáig vezetett, hogy denis-nek és olofnak is el kellett hagynia a csapatot. Olofmeister csak a FaZe kedvéért távozott, míg denis egy ideig új otthont sem talált magának. Ezután került a gárdába Golden és Lekr0. Utóbbi már a GODSENT-ben csapattársa volt JW-nek és flusha-nak, de Goldenről igen keveset halhattunk előtte.

Ez történt 2017 közepén, azóta pedig csak a próbálkozás és a gyenge eredmények jöttek az ötöstől. Nem olyan rég még a TyLoo is könnyedén 2-0-ázta őket és egyre kilátástalanabbnak tűnt a helyzet. Ezután egy interjúban flusha elmondta, hogy miután 0-3-al kiestek az i-League-ből komoly szünetet tartottak. Mindenki csak a saját skilljére koncentrált és nem játszottak együtt, ami úgy néz ki elképesztően sikeres taktika volt. Hiszen Katowice-re már egy teljesen más csapat érkezett, akik nem csak a csoportkörben, de végül a döntőben is elverték a világ legjobb csapatát és hazavitték a fődíjat. A két év alatt viszont rengeteg víz folyt le a Dunán a CS:GO világában is, mi pedig most ennek jártunk egy kicsit utána.

  • A fnatic utolsó LAN győzelme óta a HLTV top lista legjobb 15 gárdájából mindenki legalább egy játékost cserélt, köztük a NiP az Astralis vagy éppen a Virtus.pro is, akik nincsenek benne a legjobb 15-ben, de egy öt éves csapatot bontottak meg idén.
  • Amerika, Brazília, Dánia és a CIS régió is nyert egy Majort.

  • Az ELEAGUE és az Epicenter is vezető versenyszervező cégek lettek.
  • Maikelele hat különböző csapatban játszott.
  • Shroud, SPUNJ és SmithZz visszavonult.
  • Echo Fox, Misfits, TSM, Penta és a CLG is kiszállt a CS:GO-ból.
  • Több komoly botrány is végbe ment, köztük PhantomL0rd szerencsejáték ügye vagy éppen kNg első és második kirúgása is.

HIVATALOS: kNgV-t kirúgta a 100 Thieves csapata

Hiába volt hosszú ideje a csapat tagja, hivatalos meccsük még nem volt, sőt; kNgV-vel nem is lesz.

  • Ropz, draken, REZ, Hobbit, Twistzz, Lekr0 és Electronic is sztár lett, míg frozen aláírta első szerződését a nEophyte-al 13 évesen, most pedig azt eXtatus egyik húzóembere.
  • Bekerült nyolc láda, két operation és a kesztyűk is.
  • Hiko, n0thing, allu, xizt és TaZ karrierje is hullámvölgybe került.
  • Megérkezett az Overwatch, a PUBG és a Fortnite is, emellett pedig megjelent a H1Z1 korai hozzáférése, sikeres lett, majd végül kihalt.
  • Végezetül pedig megérkezett 2017 végén a Panorama UI... Oh, mégsem ez még mindig várat magára.

Látszik tehát, hogy két év elképesztően sok idő, de JW-ék nem adták fel és visszaküzdötték magukat az élre legalább a katowicei versenyre. Elmondásuk szerint pont ez kellett nekik, hogy újra top formában legyenek és megtartsák ezt a lélektani előnyt. Reméljük ezúttal nem telik el még két év a győzelmek között, de kíváncsian várjuk mit hoz a CS:GO jövője 2020-ig.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!