"Velem a legjobb csapatokat is megtudjuk verni és versenyeket is nyerhetünk"

A flickshot készített interjút a NiP vadiúj játékosával és irányítójával; dennis-szel az IEM katowicei kiesés után.

Amint az a címből is kiderül, dennis-nél nincsenek gondok a magabiztossággal, de az IEM Katowice-n végül kiestek a Liquid ellen, így szerinte is van még min javítani. Az interjúban dennis beszél a csapatról, önmagáról és karrierjéről is.

Több nagy csapatot is legyőztetek BO3-ban, például a G2-t és a North-szot is. Mennyire vagytok elégedettek a teljesítményetekkel?

Körülbelül tíz napunk volt gyakorolni erre a versenyre, teljesen az alapoktól indultunk, alig játszottunk. Volt egy kisebb bootcampünk, de annyi. Én személy szerint boldog vagyok, de úgy érzem, hogy 2-0-zni kellett volna a Liquidet is. Szóval egy picit kavarognak bennem az érzések.

Egy egész szoros meccsen ejtett ki titeket a Liquid, hogyan kezeltétek ezt a párharcot, főleg úgy, hogy a Liquid most eléggé top formában van? Ez még mindig a mézeshetek náluk vagy a jövőben is így játszanak majd?

Szerintem ezek még mindig a mézeshetek, mert már ezt a meccset is nekünk kellett volna megnyerni. Sokat hibáztunk. Volt jó pár körünk, amit már szinte megnyertünk, de egyszerűen nem tudtuk lezárni. Mirage-on például 12-3-al zártuk a félidőt, mert igazából nem csináltak semmit. Egy ideje együtt játszanak, de... nem igazán tudom. Egy kicsit szerencsések perpillanat. Nagyon jól játszanak CT-ben ezt aláírom, de úgy érzem több taktika kell nekik és egyelőre nagyon kontaktra játszanak, többet mint más csapatok. Például, ha van két AWP-sünk az két könnyű kill, ha eltaláljuk őket. Több idő kell nekik, még úgy is, hogy most egy kis szerencsével a mézeshetekben járnak.

A NiP is híres ezekről a mézeshetekről, kevesebb mint egy hónapja csatlakoztál a csapatba. Mik a tervek egyelőre, hogy sikeresek és konzisztensebbek legyetek, nyilván az évi szokásos Oakland győzelmet leszámítva.

Mint mondtam, csak tíz napunk volt gyakorolni, szóval nem volt semmilyen taktikánk. Próbáltuk az alapokat játszani, alap füstök, segítünk egymásnak... szerintem a legjobb hat közé jutni nem rossz eredmény. Sőt, majdnem az elődöntőben is ott voltunk, ami csak rajtunk múlott. A terv most az, hogy hazamegyünk és dolgozunk, sokat játszunk. Van jó pár online meccsünk, úgyhogy gyakoroljuk a taktikákat és fejlődünk.

Beszéljünk picit rólad most, mielőtt csatlakoztál a NiP-hez, volt egy időszak, amikor úgy tűnt, hogy sok csapattal tárgyalsz. Ez egy jó periódus volt neked? Élvezted, hogy ennyi csapat vesz körül? Vagy ez egy hatalmas nyomás volt, hogy végül jó csapatot válassz?

Igazából nagyon sokat beszélgetek a családommal, barátaimmal és olyan emberekkel a közösségben, akikről tudom, hogy nem kotyognak el semmit. A végén két csapat maradt, akikhez szívesen csatlakoztam volna; a NiP és a mousesports. Mindkét gárda nagyon erős. A mousesports életük formáját nyújtja, úgy érzem, hogy ennél nem lehetnek jobbak. Persze, ott volt még a NiP is, ami ugyanúgy egy kiváló csapat két olyan játékossal, akik hamarosan világklasszisok lesznek. Így muszáj volt a megérzésemre hagyatkozni, az pedig azt mondta, hogy a nindzsákat válasszam. Úgy gondolom, hogy velem a legjobb csapatokat is megtudjuk verni és versenyeket is nyerhetünk.

Szóval te vagy most a csapat kapitánya, milyen érzés egy legendás gárdában, legendás nevekkel együtt dolgozni?

Személy szerint én mindegyik játékost egyenlőnek tekintek. Nem vagyok tiszteletlen valakivel csak azért mert újonc, mindenkit ugyanúgy tisztelek. Így nagyon könnyű nekem ez az egész, mert már régóta ezen a szinten játszom. Ugyanúgy kezelek mindenkit és mindenki hallgat rám, szóval elég könnyű.

Mi a tervetek most a gyakorlás mellett?

Hazamegyünk és komolyan gyakorlunk. Főleg azért, mert versenyt versenyre halmoztunk.

Erre térjünk ki egy picit bővebben, sok játékos és csapat említette, hogy keveset tudtak gyakorolni. Olyan érzésünk támadt, mintha senkinek se lenne erre ideje. Most vagyunk túl a Majorön, szóval vannak elkerülhetetlen játékos váltások, de a versenyek is túl sűrűn vannak?

Nem, nem igazán. Ha szeretnéd, akkor nem mész el a versenyre és helyette inkább gyakorolsz. Nekünk csak azért nem volt időnk, mert most kezdtünk elölről mindent, ha csak 2-3 pályát kellett volna begyakorolni akkor nincs gond, de erre több hónap kell. Egy hónap múlva tehát nem fogom ezt mondani, hogy nem volt időnk gyakorolni. Amelyik csapat azt mondja, hogy nem volt idejük gyakorolni, azok általában csak kifogásokat keresnek.

Kifogásokat keresnek?

Igen, ez egy ürügy, ha úgy érzik nincs idejük, akkor passzoljanak le egy versenyt és játszanak többet. De még akkor is, ha egyik versenyről mész a másikra, van időd közte gyakorolni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!