Egy battle royale játék, amit neked is ki kell próbálnod!

Egy battle royale játék, amit neked is ki kell próbálnod!

A Darwin Project rendkívül szórakoztató formában varázsolja a képernyőre az egyre népszerűbb játékstílust. 

Most már nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy a battle royale gyakorlatilag az új MOBA, ugyanis folyamatosan jönnek az újabbnál újabb megoldások a fejlesztőcsapatok áldásos munkájának köszönhetően. Van ugye –többek közt– a lassan már nagyöregnek számító PUBG, a trónkövetelő Fortnite, jött közben a hardcore játékosokat megcélzó Escape from Tarkov és most ugrott be a képbe a Scavenger Studios gyermekének számító Darwin Project is, aminek korai hozzáférésű változata XBOX-on és PC-n már el is érhető. 


Az igazán jellegzetes látványvilággal rendelkező játékban a hófedte Kanadába látogatunk el, ahol egy meccs erejéig 10 játékost eresztenek egymásnak, akik közül értelemszerűen az utolsó életben maradt nyer. A meccsek során azonban számtalan veszély leselkedik ránk, például szimplán halálra fagyhatunk, ha nem figyelünk a testhőmérsékletünkre, de az is lehet, hogy valamelyik másik játékos küld a túlvilágra minket, mondjuk egy jól elhelyezett medvecsapdával.

Éppen ezért nagyon fontos minél hamarabb kiismerni a Darwin Project craftingrendszerét, amivel rengeteg, az életünket megkönnyítő cuccot készíthetünk el. Például páncélzatot rakhatunk magunkra, hogy jobban ellenálljunk a sebzéseknek, gyorsító cipőt készíthetünk, amivel lényegesen nagyobb sebességgel mozgolódhatunk a pályán, de a fagyhalál ellen is készíthetünk szuper szerkót magunknak, amit aztán lehet még párszor upgradelni is. 


Ahhoz viszont, hogy minél több minket segítő vagy a többi játékost szívató eszközt készíthessünk, nyersanyagokat kell gyűjtenünk, amik közül a két legfontosabb a fa és a bőr. Előzőt a környezetben található fák kivágásával, utóbbit pedig random mód elhelyezett bőrfotelek megnyúzásával szerezhetjük meg.

Érdemes minél többet összeszedni belőlük, hiszen a játékban található közelharci fegyverünket is így tudjuk erősíteni, de a távoli célpontok eliminálására alkalmas nyilakat is belőlük gyárthatjuk. Vigyázni kell azonban, hogy ne ész nélkül álljunk neki a gyűjtögetésnek, mivel ha valaki megvizsgál mondjuk egy általunk kivágott fát, akkor lenyomozhat minket –ilyenkor megmutatja neki a game, hogy éppen merre és milyen messze járunk–, ami könnyen a halálunkat jelentheti. 


A Darwin Project-ben egyelőre még nincs lehetőség duózásra, vagy squadozásra, de ez a későbbiekben –a fejlesztők ígérete szerint– változni fog. Ha szeretnétek kipróbálni a játékot, akkor irány a Steam, ahol 15 euróért vehetitek meg a korai hozzáférésű változatát, ha pedig vásárlás előtt élőben is megnéznétek a gamet, tartsatok velünk ma este 19 órától, hiszen egy stream keretében teszteljük le.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!