A LaLiga nagyszabású tervekkel száll be az e-sportba!

A LaLiga nagyszabású tervekkel száll be az e-sportba!

A LaLiga és a Profi Videojáték Liga (LVP) együttműködése kapcsán egy új verseny csatlakozik az EA SPORTS FIFA 18 Global Series-hez, mely egyben a Road to FIFA eWorld Cup 2018 selejtezősorozata is.

A McLonald's Virtual LaLiga eSports Spanyolországban a LaLiga eSports első nagy projektje. A Professional Videogame Liga-val (Liga de Videojuegos Profesional; LVP) kooperálva elsődleges céljuk, hogy egy Spanyolország fémjelezte tornát hozzanak létre. Ezen a spanyol versenyen választják ki a LaLiga spanyolországi képviselőit a júniusban megrendezésre kerülő EA SPORTS FIFA 18 Global Series Playoffs számára, amivel a 2018-as FIFA eWorld Cup-ra lehet kijutni, ahol is a győztes a világ legjobb játékosa címet is bezsebeli.

A verseny egy online és offline kvalifikációs fázisból áll, ahol természetesen helyet kap mindkét konzol. Az első szakasz március 19-én indul és minden 16 év feletti játékos számára lehetőséget jelent. Teljes egészében online lesz lejátszva az ArenaGG-n, az LVP játékplatformján. A 32 továbbjutott résztvevő már élőben küzdhet majd egymás ellen - 16 játékos Xbox-ról és 16 PlayStation 4-ről. A verseny második része április 16-án kezdődik és a barcelonai LVP helyszínén rendezik meg. Platformonként a 16 játékos minden héten egy egyenes kieséses rendszerben küzd meg egymással, hogy végül a legjobbak elérjék az igazi dicsőséget. A győztesek helyet szereznek maguknak az EA Sports FIFA18 Global Series Playoffjában. A játékosok az alábbi oldalon regisztrálhatnak:

www.virtuallaligaesports.com

(Frissítés: Csak az alábbi országokból lehet jelentkezni, mint kiderült: Spanyolország, Portugália, Brazília, Chile, Argentína, Kolumbia, Kuba, Dominikai-köztársaság, Puerto Rico, Guatemala , Nicaragua, Costa Rica, Panama, Venezuela , Peru, Ecuador, Bolívia, Paraguay, Uruguay, Honduras, El Salvador, Egyesült Királyság, Írország, Németország, Franciaország, Olaszország, Belgium, Ausztria , Svájc, Hollandia)

Ezen túlmenően a McDonald's egy olyan exkluzív bajnokságot is szervez, amelyben a legjobban teljesítő résztvevők a McDonald's Virtual LaLiga eSports utolsó szakaszában lévő 16 hely egyikét kapják. A McDonald's lesz ezen az eseményen a LaLiga fő partnere, emellett olyan cégek szállnak még be az e-sportba, mint az El Corte Ingles, az Allianz Hyunday és az Orange.

A Mediapro és a Professional Videogame Liga (LVP) 2016-ban egyesültek az e-sportok professzionalizálására, bővítésére és népszerűsítésére, így az LVP Spanyolország vezető e-sport versenye lett, valamint igyekeznek magasabb szintre emelni ezt az ágazatot Argentínában, Chilében, Mexikóban, Kolumbiában, Peruban és Portugáliában is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!