Bemutatkozott a Steelseries Arctis szériájának a legújabb modellje

Bemutatkozott a Steelseries Arctis szériájának a legújabb modellje

A Steelseries három új fejhallgatót jelentett be Arctis Pro néven.

Az egyik legnagyobb e-sport perifériagyártó, a dán Steelseries bejelentette fejhallgató-szériájának a legújabb tagjait, az Arctis Prokat. Azért többesszám, mivel a fejhallgatóból három féle verzió létezik: egy sima, RGB-s, egy GameDac-kal felszerelt verzió (erről később), illetve egy vezeték nélküli modell. Ennek a szériának már több modellje is van, mint például az Arctis 3, az Arctis 5 vagy az Arctis 7. Ezeket sokan a HyperX Cloud szériája után legjobbnak tartják -ebben nagy szerepe lehet annak is, hogy a Steelseries fejhallgatói jóval borsosabb árcédulával rendelkeznek: a 3-mas modell 25-30 ezer, az 5-ös kb. 40 ezer, a 7-es pedig 50-60 ezer forint ellenében érhető el hazánkban. Ezzel szemben egy Cloud 20 ezer, a 2-es verzió 25-30 ezer, míg a legújabb verzió, az Alpha is már beszerezhető 30 ezer forintért.

Az Arctis Pro szinte ugyanazt a dizájnt alkalmazza mint az elődjei, külsőleg egyedül az anyaghasználat más. Ezen a modellen már több acél és alumínium fedezhető fel -ezek biztosítják a prémium érzetet. Az újdonsült modelleken mindegyiken ugyanaz a mikrofon kapott helyet, illetve a zajszűrésükben sincsen különbség.

Az alap verzió egy jó kis PC fejhallgató, aminek az oldalán az elődökhöz hasonlóan néhány RGB LED kapott helyet. A "második" verzió ennél csak annyival több, hogy kapunk mellé egy DacBox nevű külső hangkártyát, ami az ígéretek szerint magas minőségű. Ez rendelkezik különböző kapcsolókkal, ahol tudjuk szabályozni a mikrofonunk és a fejhallgatóink hangerejét is. Ez már kompatibilis a PS4-gyel is, ahol a streamerek már több mindent is tudnak szabályozni. A harmadik, egyben legdrágább modell már vezeték nélküli. Ennél a GameDac helyett egy másik "fekete dobozt" kapunk, ennek segítségével kapcsolódik a fejhallgatónk a számítógéphez, illetve ha lemerülnénk, akkor a töltést is ez az eszköz végzi. A vezeték nélküli hangátvitelről Bluetooth vagy a 2,4 GHz-es sáv gondoskodik.

Ahogy arra számítani lehetett, ezek a modellek sem aprópénzesek lesznek. Az alapmodell 200 euróért, a GameDAC-os verzió már 280-ért, míg a vezeték nélküli verzió 380 euróért érhető el a Steelseries hivatalos weboldalán.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Képek: TechSpot, GameChannel

Kövess Minket!