Így fest a Weekend League top 50-ben a legolcsóbb és legdrágább csapat

Így fest a Weekend League top 50-ben a legolcsóbb és legdrágább csapat

Részletes statisztika készült a WL legjobb 50 játékosának csapatairól.

Egy Reddit felhasználó a Weekend League mélyére ásta magát és végzett néhány elemzést a legutóbbi PS4-es versenyről, hogy megtudja a top 50-ben mely játékosokat és formációkat használták a legtöbben. Kutatása szerint egy csapat a legjobb 50-ben 14,67 millió érmét ér átlagban. A legolcsóbb gárda 2,49 millióba került, bár ez még mindig nem feltétlenül tartozik az elérhető kategóriába a legtöbb a FIFA 18 játékos számára. Mindössze két In-Form lap van benne, mellettük kilenc standard ritka arany futballista szerepel.

Eközben a hétvégi bajnokság legdrágább együttese 27.75 millióba fájt. Megtalálható a kezdőben Ronaldo (mind a brazil ikon, mind a portugál), illetve Ronaldinho, Vieira, Gullit és Henry is. Összességében hat ikon, 4 TOTY és egy In-Form kártya került bele. Érdekességképpen a tulajdonosa, Cihan_Official, mind a 40 mérkőzését megnyerte velük.

A legjobb 50 játékos közül 86% használja az Cristiano Ronaldo egyik kártyáját, legyen szó a standard, In-Form vagy TOTY verzióról. 76% használja Rio Ferdinand ikonját, 76%-ban szerepel az egyik Vieira ikon lapja is, 70%-ban véd David De Gea, illetve 54%-ban Ruud Gullit valamelyik ikon kártyáját veszik igénybe. A legtöbbet kiválasztott speciális kártya a top 50-ben Rio Ferdinand 90-es Ikon lapja, hiszen az egyik legjobb védõ a játékban. A játékosok 68%-a használja ezt a verziót, így ő az egyetlen játékos, több, mint 50%-ban megtalálhatunk a csapatokban. Gullit, Ronaldo és Vieira mellett az Atletico Madrid hátvédjének, Sime Vrsaljko-nak a jelenléte talán meglepő lehet. A játékosok 42%-a játszatja jobb szélen az In-Form lapját. Viszonylag olcsónak mondható, mivel 56 ezer érméből kijön, de egy igazi szörnyeteget kapunk a pénzünkért.

Ami a formációkat illeti, a legnépszerűbb taktika a 4-1-2-1-2 (2), 30%-a a játékosoknak ezzel fut ki a pályára, ezt pedig 26%-ban a 4-2-3-1 és 20%-ban a 4-4-2 követi. A teljes kimutatás alább olvasható:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!