Megérkeztek az első videók a Fortnite mobil verziójáról

Megérkeztek az első videók a Fortnite mobil verziójáról

Az irányítások egy picit furcsák, de sokak szerint még így is az egyik legjobb telefonos játék lesz a piacon.

A Fortnite mobil verziója tegnap megérkezett iOS-re és sokan, akik részt vesznek a bétában már rá is tették kezüket. Ilyen volt a Polygon egyik munkatársa, aki ebből később egy videót is készített, amiben a hat legnagyobb változást és magát a játékot elemzi ki.

Már az elején kiderül, hogy az Epic Games remek munkát végzett az optimalizálással, hiszen összesen 2GB a játék és egy Iphone 8-on is könnyedén, simán fut.

1. Irányítás

Az első különbség az irányítás, ami végül nem lett katasztrofális, akár órákig is ellehet pötyögni egy vonatúton, ha van wifi.

Az építkezés viszont egy picit nehézkes és dadogós, de lehet, hogy csak hozzá kell szokni a játékosnak. Emellett pedig egész természetesnek tűnik a dolog és könnyen megtanulható, ha már próbált valaki FPS vagy TPS játékokkal játszani tableten vagy telefonon.

2. Lövés

A tesztelőnek ezzel se volt különösebb problémája, ahol éppen a célkeresztje volt odalőtt a fegyver és nem voltak nagyobb hibák, ami részben köszönhető a rásegítésnek is. Az első killjét is könnyedén megszerezte pár érintéssel.

3. Indikátorok

Az Epic Games egy elképesztően okos ötlettel állt elő, ugyanis tudják, hogy mennyire nehéz más platformok ellen játszani, sokszor pedig a hang sem áll rendelkezésre, hiszen pont egy könyvtárban vagy egy kórházi folyosón játszik valaki éppen. Ezért a fontosabb zajok indikátorokat kaptak, amik megmutatják, hogy éppen merről jönnek a lövések, lépések vagy éppen egy pickaxe zaja.

4. Aim assist

A konzolnál is nagyobb rásegítés került be a telefonos részbe, de ez elég egyértelmű volt, hiszen nem egy könnyű dolog telefonon pontosan becélozni ellenfelünket. Ezzel szemben viszont nem érződik túl OP-nak és pont annyit segít, amennyit kell.

5. Játékmódok

Akár a barátainkkal is játszhatunk, de csak és kizárólag Battle Royale-t, amit szinte azonnal bedob, így minimális várakozási idő van és nagyon gyorsan tudunk itt is egyik meccsből a másikba ugrani.

6. Nagyon gyors lootolás

Az Epic Games inkább amellett tette le a voksát, hogy gyorsan és érintés nélkül felvegyük a tárgyakat, ami így egy plusz löketet adott a mobilos játéknak, ugyanis pár pillanat alatt egy házból nálunk lehet minden, amivel mehetünk is tovább vadászni.

Az első tesztek után eldőlni látszik a kérdés; tényleg teljesen jogosan vitték telefonra is a Fortnite-ot és valószínűleg ott is sikereket fog elérni. A határ most már a csillagos ég és ezt valószínűleg az Epic Games is tudja. Ha csapattársakat keresnél, akkor ezt a csoportot ajánljuk figyelmedbe.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!