Brigitte csak a 10. szezontól kezdve lesz elérhető kompetitívben

Brigitte csak a 10. szezontól kezdve lesz elérhető kompetitívben

A döntéssel azt szeretnék elérni, hogy a játékosbázis minél jobban begyakorolhassa a karaktert. 

A Blizzard pár napja elhintette, hogy az Overwatch legújabb karaktere, vagyis Brigitte Lindholm jövőhét kedden fog bekerülni az éles szerverekre.  A bejelentéshez mellékeltek egy videót is a karakter megalkotásáról, amiről ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Egy rövid videóban mutatta be a Blizzard, miként keltették életre Brigitte-t

Az Overwatch legújabb hősnője a jövő héten csatlakozik az éles szerverekre.

A hír után alapvetően arra számítottunk, hogy Brigitte a debütálás után pár hétig még csak Quick Play-ben, Arcade módban illetve Custom Game-ben lesz elérhető, aztán amint a játékosok jobban megismerkednek vele, a Blizzard szépen engedélyezi őt kompetitívben is. Nos sajnos ez nem így fog alakulni, mivel nemrég Scott Mercer a battle.net fórumán úgy nyilatkozott, hogy a hősnő csupán április végén, a 10. Competitive Season kezdetétől lesz elérhető. 

"A Blizzard World és Brigitte bemutatásakor úgy határoztunk, hogy az új pályákat és hősöket ezentúl csak az éles szerverekre történő bekerülésük utáni első szezonban tesszük majd elérhetővé a Competitív Play-ben. Ez röviden annyit tesz, hogy Brigitte a 10. szezon kezdetétől lesz csak majd elérhető rankeden, akárcsak a Blizzard World, ami a 9. kezdetekor dedütált. Úgy hisszük, ezzel minden egyes szezonnak erősebb identitást tudunk adni és a közösségnek lehetősége van rá, hogy rendesen megtanulják az új hősöket és pályákat."

Véleményünk szerint a döntés egyrészt érhető, mivel korábban rengeteg problémát okozott rankeden az, hogy bejött egy új hős és sokan gyakorlás nélkül éles helyzetben akarták kipróbálni, ami katasztrófához vezetett a csapat számára. Másrészről viszont kicsit sok ez a majdnem másfél hónap és a Blizzard időzíthetett volna jobban is, továbbá a QP, az Arcade és a Custom Game nem a legjobb gyakorló helyszín, ugyanis ezekben a módokban sokan egyáltalán nem veszik komolyan a meccseket. 

Ti egyébként egyetértetek a Stúdió döntésével, vagy a karaktert hamarabb kellene elérhetővé tenni rankeden? 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!