A Classic Legendary lapok szerepe a Warcraft Univerzumában - 2. rész

A Classic Legendary lapok szerepe a Warcraft Univerzumában - 2. rész

Ezúttal Grommash, Edwin, Jaraxxus, Cairne és Malygos rövid háttértörténetét hoztuk el nektek.

Néhány hete új cikksorozatot indítottunk, amiben kicsit jobban utánanéztünk a Classic Legendary lapok szerepének a Warcraft univerzumában. Ha esetleg lemaradtatok volna Tirion Fordring, Alexstrasza, Archmage Antonidas, Bloodmage Thalnos és Illidan Stormrage rövid háttértörténetéről, az alábbi cikkünkben tudjátok azt pótolni.

A Classic Legendary lapok szerepe a Warcraft univerzumában

Sensevida | 18/03/09 17:00 A Hearthstone játék ugye alapvetően a Warcraft univerzumára épül, habár a legutóbbi kiegészítőkben a Team5 már kicsit eltávolodott a hivatalos lore-tól és egyre több olyan lapot mutattak be, amik karakterei exkluzívnak számítanak. Persze a hős időkben még, a legtöbb lap tényleg Azeroth karakterei alapján készült, főleg a Classic szettből, ami mai napig fontos részét képezi a játék mindennapjainak.

Most úgy határoztunk, hogy Cairne Bloodhoof, Grommash Hellscream, Malygos, Edwin VanCleef, illetve Lord Jaraxxus rövid hátterét szeretnénk kicsit bemutatni nektek. Vágjunk is bele!

Cairne Bloodhoof

Cairne a Taurenek törzsfőnöke és Tunder Bluff vezetője volt, aki tárt karokkal fogadta a Hordát Kalimdori megérkezésükkor, továbbá Durotar megalapításában is segédkezett. Thral-lal szoros kapcsolatot ápolt, azonban mikor a fiatal Ork feladta Warchief pozícióját és Outland-ra ment elmerülni a Sámánizmus rejtelmeiben, szkeptikusan fogadta Garrosh Hellscream-et új vezetőként. Kettőjük között idővel konfliktus alakult ki, különösen az után, hogy Garrosh druidákat öletett meg, ami végül egy Mak'gora-ban(Ork párbaj forma, amit a vezető szerep betöltéséért vívtak) csúcsosodott ki. Sajnálatos módon azonban a küzdelem nem volt tiszta, mivel Magatha Grimtotem megmérgezte a Gorehowl-t(Garrosh tudta nélkül), hogy Cairne halálával átvehesse az uralmat Thunder Bluff fölött. Cairne halála után helyét fia, Baine vette át, aki visszaszerezte a várost Magatha-tól és elfoglalta helyét a horda főtanácsában. 

Grommash Hellscream

Grommash Hellscream különösen fontos szerepet tölt be a Warcraft világában, ugyanis ő volt az első Ork, aki ivott Mannoroth véréből, ezzel hozzá kötve népét a Burning Legion-höz. A Warcraft III-ban Thrall tanácsadójaként és barátjaként ismerhetjük meg és a két Ork sikeresen le is győzi Mannoroth-ot, megtörve az átkot, sajnos azonban ez Grommash életébe kerül. A Warlords of Draenor időutazása miatt azonban a karakter alternatív verziója ismét előtérbe kerül és a kiegészítő egyik negatív szereplője lesz, addig a pontig, amíg a Hellfire Citadel Raid során át nem áll és segédkezik Archimonde legyőzésében. Visszatérve az alap univerzumba, halála után híres fegyverét, a Gorehowl-t fia, Garrosh Hellscream örökölte.

Malygos

A Warcraft univerzumában Malygos volt a kék sárkányok ura és a mágia Aspektusa Azeroth földjén, azonban idővel hadjáratot indított és ki szeretett volna irtani minden varázshasználót, bele értve Dalaran Kirin Tor társaságát is. A helyzet súlyosságát látva Alexstrasza a többi  Wyrmrest Accord sárkány segítségével háborút hirdetett Malygos ellen, hogy megállítsák a mészárlást. A konfliktus nagy része Northrenden, pontosítva Coldarra fagyos szigetén a Nexus körül bontakozott ki, Azeroth hősei pedig az Eye of Eternity raid során tettek pontot a háború végére, megölve a kék sárkányok vezetőjét. Érdekesség, hogy a kártyát eredetileg nem is Malygos, hanem az utódja, Kalecgos szerepel, mivel a játék létrehozásának idejében még nem rendelkeztek megfelelő képpel a fejlesztők a sárkányról. 

Edwin VanCleef

Edwin VanCleef eredetileg a Stronemason építész Guild főmestere volt és a Második háború után azon munkálkodott, hogy Stormwind városa ismét újjáépülhessen. A munkálatok elkészültével azonban a város nemesei első körben nem voltak hajlandóak fizetni és a későbbi panaszok után az építészek csak a töredékét kapták meg a beígért összegnek. Edwin fel is szólalt mindez ellen, amire válaszul a nemesek feloszlatták a Guildet, szóval a csoport úgy határozott, hogy zavargások közepette elhagyják a várost. Érdekesség, hogy a kaotikus szituációban vesztette életét Varian király felesége Tiffin is, amikor fejbe találták egy masszív kődarabbal. Stormwind elhagyása után Edwin és társai Westfall-ba menekültek, bevetették magukat egy aranybányába és megalapították a Defias Brotherhood-ot, aminek egyetlen célja bosszút állni az ellenük elkövetett bűnökért. Az Alliance hősei persze megállították VanCleef-et a Deadmines-ban, a Brotherhood nem halt ki és és a vezető szerepet VanCleef lánya, Vanessa vette át, akit a Cataclysm kiegészítőben szintén legyőzhető bossá tettek. 

Lord Jaraxxus

Mindenki kedvenc eredar lord-ja a Wrath of the Lich King Trial of the Crusader raid egyik bossa, akit véletlenül Wilfred Fizzlebang idéz meg egy szimpla Doomguard helyett. Jaraxxus azonnal végzett is a Warlock-kal és Azeroth hőseire támadt, akik azonban sikeresen legyőzik. Szerepe tehát nem sok volt a Warcraft univerzumában, a Hearthstone-éban viszont már annál több, mivel a lap a játékosbázis és Ben Brode személyes nagy kedvence is. A karakter-t ismét láthatjuk a Broken Shore támadás során, mivel Gul'dan Brutallus és Tichondrius-szal együtt megidézi.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!