Fatigue Warrior és Quest Rogue, hát mi folyik itt Bangkokban?

Fatigue Warrior és Quest Rogue, hát mi folyik itt Bangkokban?

Ha eddig azt gondoltad, hogy egyedi paklival nem lehet nyerni, meta szerint kell játszani, akkor most a HTC versenyzői megmutatják neked, hogy minden lehetséges!

Március 17-18 között került megrendezésre a Hearthstone Championship Tour bangkoki fordulója, ahol a legjobb nyolc játékos mérhette össze tudását két napon keresztül. A hivatalos Blizzard rendezvény rengeteg embert vonzott a „Tv-képernyők” (estünkben Twitch) elé, ami nem is csoda, hiszen rengeteg meglepetés várta a rajongókat ezalatt a megmérettetés alatt is.Kezdjük is az elemzést akkor a legáltalánosabb információkkal: a mostani versenyen 6 hős képviseltette magát, négyről mondhatjuk, hogy szinte már kötelező hogy ott legyenek. az egy Fatigue Warrior nem volt túl meghatározó, viszont az utolsó hős, valószínűleg mindenki számára nagy meglepetést okozott. Mage-ből láthattunk Secret-et (amik nagy többségben voltak), Big Spell-t és egy Control-t is. A Priest-eknél még mindig megmaradt a már megszokottá vált „szentháromság”: Spiteful, Dragon, Big. Azok a versenyzők, akik Uther-t választották nagy többségben Murloc Paladinnal jöttek (ezen archetípus azonban hamarosan már nem lesz valószínűre ennyire népszerű). A Control illetve Cubelock senkit sem lephetett meg, hiszen a meta egyik legerősebb paklijáról beszélünk. De most megkérek mindenkit, hogy üljön le, szorítson magához valamit és lélegezzen mélyeket. Az összecsapáson az egyik különlegesség egy olyan hős, illetve archetípus volt, amelyet már rég „halottnak” hittünk, nagy örömmel, hiszen fénykorában egyszerűen nem lehetett megverni: ez a deck pedig nem más, mint a a Crystal Core Rogue.

Népszerű lapok

Legendary

Epic

Rare

Mage, csak kicsit másképp

Arra ugyan nincsen kapacitás, hogy az összes (32) paklit tüzetesen átnézzük, viszont ez nem is nagy gond, hiszen csak 1-2 eltérés van Dragon Priest és Dragon Priest között. Így kimazsoláztam nektek a legérdekesebb ötleteket, hátha ti is kedvet kaptok egy egyedi pakli összepakolásához! Az első ilyen reall N’zoth Mage-e lenne (igen jól olvastátok). A srác egy secret-es, big spell-es pakliba pakolta bele Pyros-t és N’zoth-ot (na meg persze Alexstrasza-t, Jaina DK hősét). A mechanika egyszerű: N’zoth miután lekerült újra leidézi a 2 mana 2/2-es és a 6 mana 6/6-os Pyrost így megint lesz lehetőség nemcsak egy, hanem kettő 10 mana 10/10-es madárka lepakolására!


Kód: AAECAf0ECsABxQSKB+CsArmyAsHBAsrBAqDOApvTAvLTAgpNigHJA+wH+AfKwwKWxwLV4QLX4QKW5AIA

Hello Dude Paladin

A Silver Hand Recruit mechanikára épülő paklik (vagy más néven Dude Paladin) is elkezdtek beférkőzni a profi összecsapásokba. Igaz egyelőre csak Kapi próbálta ki ilyen nagy nyomás alatt a paklit, méghozzá kisebb átalakításokkal, de remélhetőleg hamarosan több ilyen deck-el is találkozhatunk majd. A pakli átalakítás, amiről beszéltem a következő: bekerült egy Sea Giant is a listába, ami mögött az lehetett az ötlet, hogy például a Lost in the Jungle vagy Stand Against Darkness miatt egy pillanat alatt sok miniont tudsz lepakolni a pástra így, ha minden jól megy 1-2-3 manáért egy 8/8-as Giant nem kerül sokba.


Kód: AAECAZ8FCNMBpwX0BbnBAoPHAonmArXmArfnAgv1BdkHsQjZrgK7rwL/rwK4xwLZxwLjywL40gLW5QIA

Fatigue Warrior -  működik még?

Hát nézzük akkor azokat a deck-eket, amelyekre valószínűleg mindenki várt. Jöjjön a két teljesen metán kívüli archetípus, a „meglepetés” pick-ek. Kezdjünk Tom60229 Fatigue Warrior-jával. Szerintem érthető, hogy miért hozott millió meg egy armor-t építő karaktert, hiszen mostanában egyre jobban elterjedtek a gyorsabb (face) paklik, amiket csak azzal a „plusz életerővel” lehet túlélni. Ebben a deck-ben igazából nincsen sok újdonság, azért egy Skulking is bekerült a listára azok ellen az 1 manás Priest spell-ek ellen. A Dirty Rat pedig még mindig kétesélyes: vagy olyan lapot szed ki az ellenféltől, ami jó, hogy lent van, mert például nem tudta hasznosítania Battlecry-át, de azért hallottunk már olyan esetről is, amikor a kis patkány nem a gazdájának dolgozott.


Kód: AAECAQcEsgjfxAKgzgKf0wINS5ADogSRBvgH/wf7DIKtAsbDAszNAo7OAvHTAs/nAgA=

Az igazi meglepetés: Quest Rogue

A stílusosság kedvéért pedig egy igazi régi motorossal zárjuk a cikket, a nagy meglepetés pick-el, aki miatt mindenki megrökönyödött: a Quest Rogue-al. Ha közelebbről megnézzük a listát, akkor láthatjuk, hogy miről beszélek. Ha jól megnézzük láthatjuk, hogy egy kalóz még ott szomorkodik a listában (mondjuk ő a hasznosabb fajtából való), sőt csak 2 új lap van benne, mindkettő a Kobolds & Catacombs-ból (Sonya és Zola). Velük már sokkal könnyebb gyorsan teljesíteni a küldetést: Sonya a minion halálát követően egy 1/1-es másolat ad a kezünkbe. Zola pedig a kiválasztott minion-t teljesen lemásolja és egy arany verzióját adja oda. Így azért az 5-ik, 6-ik körre illik teljesíteni a küldetést és máris lehet arcra menne az 5/5-ös minionokkal. Hát nem nagyszerű egy deck?


Kód: AAECAaIHBIoHhsICz+ECw+oCDcQBnALtAp8DzQOIBdQF+AeGCfi9ApfBAvzBAsfTAgA=

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!