Összesen hat helyosztó volt a két régióban, de lezárult az EU és az NA LCS alapszakasza is!

Megvan mind a 12 playoff csapat. Az EU-ban csak egy, az NA LCS-ben viszont rögtön 5 helyosztót is játszani kellett, hogy a végső helyezések kiderüljenek!

Múlt hét végén, vagyis pontosabban ma hajnalban mindkét nyugati régió ligájának alapszakasza véget ért. Európában a végső eredmény már szombaton kiderül, az NA LCS-ben azonban egy maratoni napot követően derült csak fény a végső hat résztvevőre.

Az elvárás terhe - WhiteKnight tollából

Heldeus | 18/03/18 12:00 Az UOL felső ösvényese, WhiteKnight egy részletes, helyenként megindító bejegyzés során mesélte el, hogy honnan jutott el oda, ahol most van, nagy hangsúlyt fektetve a pályafutása során ránehezedő felelősségre. Vizicsacsi távozásával az unikornisok gárdájának új felső ösvényes után kellett néznie, ez a felső ösvényes pedig végül a 22 éves Matti "WhiteKnight" Sormunen lett.

Nekünk magyaroknak sajnálatos módon az EU LCS rájátszásában nem lesz ott sem Vizicsacsi, sem a Schalke. Ehhez az első helyen álló Fnatic-ot kellett volna megverni, hogy egyáltalán helyosztó meccset játszhassanak, de ez nem jött össze. Nagyon sok olyan variáció volt, ahol többszörös holtversenyek is kialakulhattak volna, ám a végén csak egyre volt szükség, a G2 és a Splyce között, hogy eldőljön, kié lesz az osztatlan második hely. Ezt a végső akadályt a G2 vette jobban, és elég meggyőzően nyertek. 

Az alapszakasz végeredménye tehát a következőképpen alakult.

Ami pedig a rájátszást illeti, az első két helyezett természetesen az eldöntőkben várja ellenfelét, míg a maradék négy csapatnak küzdeni kell, hogy odajussanak.

A harmadik helyezett Splyce tehát a hatodik Roccatet kapja meg ellenfélnek, míg a negyedik Team Vitality az ötödik H2k-t. Az első találkozó győztese a G2-val küzd meg, míg a másik a Fnatic-kal. Ebből is látszik, hogy a Fnatic első helyen automatikusan a "gyengébb" csapatokat kapja meg, ezzel is díjazva az eddigi teljesítményüket.

Észak-Amerikában már nem volt ennyire egyszerű a helyzet. Miután véget ért az alapszakasz, még mindig több holtverseny volt a mezőnyben, melyeket rendezni kellett. Ennek köszönhetően dupláztak a srácok és az alap öt meccsre még ráhúztak újabb ötöt. A 100 Thieves-nek és az Echo Fox-nak csak egy-egy meccset kellett játszani, viszont a Team Liquid, Cloud9, Clutch Gaming és TSM kétszer is szerepelt a színpadon, mire mindenki a helyére került.

Miután egy rekord hosszúságú napot zártak, a végső állás a következő lett: a 100 Thieves első helyen fejezte be az alapszakaszt, az Echo Fox második, a TSM harmadik, a Team Liquid negyedik, a Cloud9 ötödik és végül a Clutch Gaming hatodik helyen. A playoffból tehát kimarad a CLG, A FlyQuest, az OpTic Gaming és a Golden Guardians.

A rájátszás szabályai itt sem sokat változtak, az EU-hoz hasonlóan az első két helyezett az első kört kihagyja és rögtön az elődöntőkben kezd, míg a többi négy helyezés alapján küzd meg egymással.

A fentiek alapján tehát a Team Liquid a Cloud9-nal csap össze, ennek a szériának a győztesét pedig a 100 Thieves várja az elődöntőben. A másik ágon pedig a TSM és a Clutch Gaming küzd meg egymással, az itteni győztest pedig az Echo Fox próbálja majd megállítani. Őszintén szólva lehet, hogy aki most jobban teljesített, az rosszabbul járt, mert az Echo Fox akár még nehezebb ellenfél is lehet, mint a 100T.

A mérkőzések természetesen már most hétvégén elkezdődnek, jövő héten pedig folytatódnak az elődöntőkkel. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!