Általános játékos hibák: Az 1 droppok indokolatlan halálba küldése

Általános játékos hibák: Az 1 droppok indokolatlan halálba küldése

A curve-ön való játék nagyon fontos a Hearthstone-ban, néha viszont jobban járunk, ha nem küldjük feleslegesen a halálba az 1 droppjainkat. 

Néhány napja már írtunk nektek arról, hogy a Hero Power szerepe mennyire is fontos lehet egy mérkőzésünk során. Cikkünkben rendesen körüljártuk a témát és egy konkrét példával magyaráztuk el azt, hogy a hősképességet sok esetben nem érdemes tartogatni, mivel egy olyan konzisztens erőforrás, ami hozzásegíthet minket a végső győzelemhez. Ha lemaradtatok volna az elemzésről, az alábbiakban tudjátok pótolni.

Általános játékos hibák: A hősképesség, erőforrás (1.rész)

Ben | 18/03/17 13:49 Az a kis gomb a hősünk mellett, elsőre nem tűnik olyan fontosnak. Pedig, bizonyos helyzetekben meccseket dönthetnek el, viszont sokan nem használják ki a benne rejlő lehetőségeket teljesen. Attól függően, hogy milyen kaszttal játszunk éppen, a hősünk portréja mellett találunk egy képességet, amit használhatunk.

Most egy kicsit más vizekre eveznénk és az 1 droppok témáját járnánk körbe, ugyanis nagyon sok játékos elköveti azt a hibát, hogy ugyan curve-ön játszák ki ezeket a lapokat, viszont ahelyett, hogy kihasználnák a maximális értéket belőlük, csupán a halálba küldik őket. Tegyük fel, hogy éppen a rendkívül népszerű Cube Lock-kal játszunk, első körünkben pedig kirakunk egy Kobold Librarian-t, ellenfelünk pedig szintén egy Warlock, viszont a Mistress of Mixtures-t rakja ki a pástra. Nos, ez hatalmas Missplay több szempontból is, lássuk, hogy miért. Tegyük fel, hogy mi is és az ellenfél is a második körben szeretnénk használni a Hero Powert, viszont a lerakott lapok miatt mi jobban jövünk ki a szituációból, ugyanis a Librariannal ha megöljük a Mistress-t, akkor ingyen húztunk két lapot úgy, hogy az életerőnk nem változott. A harmadik körre  mi így 30, ellenfelünk pedig 28 életpontra kerül, ráadásul ugyanannyi lapunk van úgy, hogy mi kezdtük a meccset. 

Egy másik példát nézve, tegyük fel, hogy éppen Murloc Paladinnal vagyunk és Priest ellenfelünk Northsire Cleric lapjára egy Grimscale Chum-ot játszunk ki, mivel az ellenfél csak leüti a kis békaembert a következő körben és a Hero Powerrel felgyógyítja a lényét, ráadásul még húz is egy lapot. Ugyanez a szituáció áll fenn például mondjuk, ha a tábla másik oldalán egy Mage, Druid vagy Rogue van, akik képessége könnyedén elpusztítja az 1 életpontos lényünket. Érdemes ilyen helyzetekben inkább úgy megjátszani a lapot, hogy kövesse valamilyen lény, mondjuk egy Gentle Megasaur vagy Rockpool Hunter, ami buffolja azt. 

Visszatérve a Librarian-os és Mistress-es példára, természetesen vannak olyan szituációk, ahol olyan kezünk van, hogy az ötödik körig csak ezeket tudjuk kijátszani. Aggro ellen nem érdemes tartogatni ezeket a kártyákat és inkább ki kell őket rakni, hogy az a plusz kis heal és a laphúzás esetleg megmenthessen minket. Összességében sokkal jobban járunk, ha átgondoljuk, mikor tesszük ki ezeket a lapokat, mivel benne van a pakliban, hogy csak felesleges erőforrásokat pazarolunk el, amik a későbbiekben nagyon jól jöhetnének még. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!