Két aranyérem után mégis marad Golden

Két aranyérem után mégis marad Golden

Biztosan nagyon jól esik neki, hogy most már nem akarják kirakni a csapattársai, ugye?

Hogy megértsük azt, amit a kiemelt részben olvastatok, kicsit tekerjük vissza az időt. A svéd fnatic éppen a StarSeries i-League-re készül, az eredmények már majdnem két éve nem jönnek, a csapattal pedig nem stimmel valami. Eldöntötték, hogy cserélni kell és a leggyengébb láncszemnek Goldent tartják. Megérkeznek a versenyre és könnyedén, győzelem nélkül kiesnek és még a TyLoo-tól is kikapnak. Ez valószínűleg mindenkiben csak megerősítette, hogy jó döntést hoztak és Goldennek mennie kell, a helyére pedig az az Xizt jön, akit nem rég dobtak ki a NiP-ből. Az átigazolás viszont még nem ért révbe, amikor is megérkeztek az IEM Katowice-re, ahol lehengerlő játékkal –főleg Flusha-nak köszönhetően– még a FaZe-t is megverik kétszer: egyszer a csoportkörben, majd még egyszer a nagydöntőben.

"Nagy lépés volt ez afelé, hogy újra elit csapat legyünk" flusha interjú

Wolfi | 18/03/05 09:41 Beszéljünk kicsit a döntő kulcsfontosságú pillanatairól, kezdjük az Inferno hosszabbításában látott adok-kapokkal, hogyan bírtátok a nyomást? Tegnap az IEM Katowice döntőjében csapott össze a FaZe és a fnatic, ami végül a svédek győzelmével zárult és ezúttal nem KRIMZ-nek köszönhette a csapat az aranyérmet, hanem flusha-nak, aki úgy játszott, mintha egy 2016-os fnatic meccset néztünk volna.

Két év után újabb győzelmet arattak pont a katowicei e-sport fellegvárban. Amiben megegyeztek, ahhoz tartották magukat és ekkor érkeztek meg a hírek, hogy még a győzelem után is cserélni akar a fnatic. Mindenki sajnálta Goldent, hiszen tényleg vért és verejtéket nem sajnálva dolgozott a csapatért, most pedig mégis mennie kell. A WESG-re viszont még mindig vele mentek és csodák csodájára ezt is behúzták, amivel nem kevés pénzt tettek zsebre, több mint egymilliót pár hét leforgása alatt. A WESG után pedig érkezett a Tweet, Golden maradt ott, ahol van.

Természetesen az is előfordulhat, hogy több e-sporttal foglalkozó internetes portál is mellélőtt, de erre elég kevés esély van, hiszen egy váltás Katowice előtt teljesen reális lett volna. Valószínűleg a két kupa és a rengeteg pénznyeremény mindenkiben eloszlatta a kételyeket, megbeszélték a sérelmeket és úgy döntöttek, inkább együtt maradnak, így öten. Természetesen előfordulhat, hogy tiszavirágéletű lesz ez a siker, hiszen Katowicében elképesztőn játszottak, viszont a WESG-en nem volt igazán nehéz dolgok, a Space Soldiers pedig majdnem el is vitte a főnyereményt, de végül a komoly nyomás és Golden Auto Snipere meggátolta a győzelmüket. Ettől függetlenül remélem, hogy a fnatic ilyen formában marad, hiszen akkor még több igazán szoros versenyt láthatunk a jövőben, főleg ha az SK is megtalálja régi formáját.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!