Történelmi magyar győzelem a Pro Clubs Eb-n!

Történelmi magyar győzelem a Pro Clubs Eb-n!

Az egyenes kiesés szakaszban rögtön a spanyolok jöttek velünk szemben, de a magyar válogatott könnyedén megálljt parancsolt nekik.

Magyarország a FIFA18 Pro Clubs Európa-bajnokság B csoportjának az élén végzett, majd egy sorsolást követően a szintén elsőként végző Spanyolországot kapta ellenfeléül. Veszélyes együttesnek tűntek, de nemzetünk egy igazán kiforrott és egységes csapat képét mutatva legyőzte a hispánokat.

Magyarország 2-1 Spanyolország
Spanyolország 0-2 Magyarország

Már az első találkozóra is úgy mentünk ki, hogy ne adjunk esélyt a spanyoloknak. Meg is lett az eredménye, hiszen sikerült hamar megszerezni a vezető találatot a 13. percben Czuppon Sándor révén. A félidő végéhez közeledve ellenfelünk egy remek szabadrúgás kombinációval lepte meg a védelmünket és egyenlített. A fordulást követően rákapcsoltunk egy fokozattal és igyekeztünk minél hamarabb eldönteni a meccset. A 78. percben aztán egy szemfüles megindulással Majorosi Krisztián került gólhelyzetbe, de felvágták a tizenhatoson belül. A büntetőt maga a sértett végezte el, higgadtan járt túl a kapus eszén, ezzel kialakítva a végeredményt.

A visszavágón aztán az előny tudatában a kellő magabiztosság is meg volt. Ennek ellenére továbbra is uraltuk a találkozót, sőt a 14. percben a fergetegesen játszó Majorosi Krisztián és Czuppon Sándor kettőse hozott össze egy parádés kényszerítőzés utáni találatot. A második játékrészben mindkét együttes egyszer-egyszer megrengette a kapufát, azonban az eredményben egészen az utolsó percekig nem történt változás, ekkor viszont egy szöglet utáni visszafejelt labdát félfordulatból lőtt a léc alá Balogh Zoltán.

A fantasztikus diadal után nincs megállás, ugyanis a legjobb nyolc között a Wales-et 5-1-re kiütő Olaszország lesz az ellenfelünk. Pontos időpont nincs még, de az előzetes információk szerint a mostani hétvége tűnik a befutónak.

A második mérkőzés teljes egészében az alábbi felvételen láthatjátok:

A hétvége sikereket pedig az u21-es magyar válogatott tetőzte, miután a világbajnoki selejtező csoportot vezető Portugáliát oda-vissza legyőzték.

U21

Magyarország 2-1 Portugália
Portugália 0-2 Magyarország

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!