Európában izgalmasan, Amerikában úthengerrel fűszerezve zajlottak le a bronzmérkőzések

Európában izgalmasan, Amerikában úthengerrel fűszerezve zajlottak le a bronzmérkőzések

Nálunk kihasználták a Bo5-öt, míg az Amerikaiak inkább rövidre fogták a témát!

A mai napon lezárul mind az EU LCS, mind az NA LCS tavaszi szakasza, rövidesen már a végső küzdelmekre figyelhetünk. A tegnapi nap sem telt el mérkőzések nélkül, a harmadik helyért ringbe szálló csapatok tettek pontot a helyezések végére. Nálunk Európában a Splyce és a Team Vitality egész este gyilkolta egymást, míg Amerikában az Echo Fox rövidre zárta az estét és 3-0-ra püfölte el a Clutch Gaminget. Jöjjön is az összefoglaló!

VIT vs. SPY 1. meccs

Gillius az első meccsnek már a legelején odatolt állal futott bele egy óriási maflásba, nem csak a fogai, az egész élete bánta. A Splyce a játék korai szakaszában próbált tartani egy kissé agresszívabb játékstílust, ám többször is felsültek vele, két alkalommal is a Vitality gazdagodott gyilkossággal. A Vitality dominancia hamar érezhetővé vált, a 14. percig viszonylag fej-fej mellett haladt a két csapat, 7-8 perccel később viszont már a Vitality hatalmas map kontrollra és több, mint 8 ezres arany előnyre tett szert, ami brutális nagy ugrás. Alig 30 perc alatt dőlt a Splyce Nexusa.

2. meccs

A második mérkőzés már sokkal jobban indult és folytatódott a Splyce csapatának, az early game során rengeteg gyilkosságot bezsebeltek, Jiizuke 13 perc alatt konkrétan 4 alkalommal halt meg, míg Nisqy Cassioja az 5/0-ás statisztikájával igazi veszedelemmé nőtte ki magát hihetetlenül gyorsan. Ez a tendencia az egész mérkőzésre érvényes volt, a Splyce igen közel volt ahhoz, hogy halál nélkül nyomja le a meccset, mindössze két alkalommal vesztették el valamelyik társukat. Egy igen gyors 24 perces mérkőzést láthattunk. 1-1!

3. meccs

Eleinte úgy tűnhetett, hogy ez a mérkőzés a Vitality-től lesz egy hasonló válasz a 2. összecsapásra, 10. percnél 2-3 ezer gold előnyük volt, ám a Splyce még időben megálljt parancsolt és elkezdték ledolgozni a hátrányukat. Aztán a 30. perc legelején a Baron környékén kialakuló csapatharc olyan jól sikerült a Vitalitynek, hogy előnyük hamar 9 ezer goldra ugrott. Ebben a harcban külön fel is hívnám a figyelmet Jiizuke három emberes visszadobására, amit Taliyah E képességével mutatott be. Innen pedig nem is volt megállás a kék oldal játékosainak, 37 perc alatt dőlt a Splyce második Nexusa. 2-1!

4. meccs

A negyedik mérkőzést lélegzet visszafolytva várták a Splyce fanok, elvégre nem hibázhatott többet a csapat, ha akarták azt a harmadik helyet, épp ezért pedig nagy óvatosság uralkodott a játékosokon. Nemcsak a Splyce-on, a Vitality-n is, 17 percnek kellett eltelnie ahhoz, hogy az első gyilkosságot megszerezzék. Ez a kígyóknál landolt végül, noha Xerxenek se kellett sok, hogy ott hagyja a passzívját. Gyilkosság a játék későbbi szakaszában se lett olyan sok, a 27. percig mindössze 4 történt, mindegyik a Splyce-nál landolt, ám arany tekintetében még akkor is egálban állt a két csapat, amikor a Splyce leszedte a Baront. Ezután viszont valami elindult szép lassan, 12 perccel és még egy Baronnal később a Splyce döntötte be a Vitality Nexusát. 2-2!

5. meccs

A mindent eldöntő végső összecsapás eléggé fej-fej mellett indult meg és zajlott egészen a 20. perc környékéig. Utána egy nagyon izgalmas csapatharcban lehetett részünk, ahol mindkét gárda szurkolótábora éjjenezhetett, ugyanis először a Splyce tűnt totális nyertesnek, de aztán a Vitality lövésze, Minitroupax tudott szépíteni egy kicsit a szorult helyzeten. A 28-30. perc környéke abszolút arról szólt, hogy a csapatok megpróbálták megszerezni a Baront, 5-6 percen keresztül minden komolyabb összecsapás ott jött létre, de végül a Splyce volt az, akik az erősítés áldását élvezhették. Ez viszont a győzelemhez még nem volt elég, egy második Baron erősítésre is szükségük volt ahhoz, hogy a mérkőzést 42 perc letelte után befejezzék! Ezzel a 2018-as EU LCS Spring Split bronz érvese a Splyce lett!

Most pedig nézzük meg Amerikát!

FOX vs. CG 1. meccs

Az első meccs kiegyenlített pofozkodásokkal indult meg, ám a farmelőnyöknek köszönhetően kisebb Echo Fox előny alakult ki, ami szépen épülgetett is tovább. A 14. percben LirA gyönyörű szépen megállította Dardoch Herald előhívását, ami viszont megkérdőjelezhető döntés volt, mert így a torony helyett három gyilkosságot adtak oda a Foxnak, még akkor is, ha ők maguk szereztek kettőt. A CG sokáig derekasan helytállt, voltak jó helyzeteik is, ám összességében az Echo fox stabilabban kezelte a helyzeteket, így 30 perc után a CG Nexusa dőlt. 1-0!

2. meccs

A második viadal megkezdésénél az Echo már a mély őrszemezés során megszerezte az első gyilkosságot, számos Idézői képességtől szabadítva meg ellenfelüket. Természetesen ez alkalommal se hagyták sok levegőhöz jutni a Clutch Gaming játékosait, ott tépték őket, ahol csak lehetőségük volt rá, ezért is ment a 12. percben 7 gyilkossággal és 6 ezer arannyal az Echo. Egy igazit gyalulást láthattunk itt, alig 21 percre volt szüksége az Echo Foxnak, hogy elhozzák a második Nexust. 2-0!

3. meccs

A végül mindent lezáró mérkőzésről sem lehet nagyon mást mondani, minthogy egy dózerolás volt. Az Echo nem kegyelmezett, Huni egy valódi szörnyeteget csinált abból a Camille-ból, így pedig nagyon szép játékkal 25 perc alatt pusztították el a CG Nexusát. Az NA LCS 2018-as tavaszi szakaszának bronzérmese az Echo Fox lett!

A finálé azonban csak most fog kezdődni, fél 5-től a Fnatic és a G2 párbaját, fél 10-től pedig a Team Liquid és a 100 Thieves mérkőzését figyelhetjük meg! A magyar adást itt követhetitek majd!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.