Az első lépések - Megérkezett a HSreplay első Witchwood metajelentése

Az első lépések - Megérkezett a HSreplay első Witchwood metajelentése

A vsData után szabadon, most a HSreplay is metajelentési sorozatba kezdett. Az egyértelmű Paladin és Warlock paklik mellett, kezdd előkerülni a Rogue.

A mai napon érünk oda, hogy a Witchwood 1 hetes lesz. Ilyenkor még pontos következtetéseket nem lehet levonni arról, hogy melyik deck a legjobb vagy melyik lap határozza meg a metát. Persze, ahogy telnek a napok egyre finomodik, egyre jobban körvonalazódik az irány, hogy mégis merre tart az egész. Úgy tűnik, hogy a vsData idén kap egy kihívót, hiszen a HSReplay is elkezdte gyűjteni az adatokat és az egészet egy ismert arc, ChanManV próbálja fogyasztható keretek közé terelni. De lássuk, mit is mutatnak a számok. 

Kasztok közötti verseny

Ezek szerint a Paladin és Warlock elég nagy előnyre tett szert, viszont az utóbbi pár napban a kiugró győzelmi százalékaik kezdenek visszaesni. Egyre többen pórbálnak ellenük techelni és ez meghozza az eredményét. Emellett a Druid paklik kezdenek felfelé menni és most megint ott van a top 3-ban, amire már egy ideje nem volt példa. Ezen kívül, ahogy az várható volt, a Hunter elkezdett visszaesni, se a Spell Hunter, se a midrange variációk nem teljesítenek jól ebben a pillanatban.

Népszerűségi lista

A dobogó itt is ugyanaz, mint előbb, hiszen látható, hogy azokat a kasztokat érdemes pörgetni. Viszont, ha elindulunk lefelé a ranglistán, akkor ott már láthatunk eltéréseket. A Rogue egyre kelendőbb, hiszen a Warlock paklik egész szépen teljesít, illetve a Priest a Palák ellen tud meglepetést okozni. A Hunter már lefelé megy és vélhetően ez a trend tovább folytatódik majd. 

A legjobban teljesítő kasztok

Itt elöljáróban szeretném elmondani, hogy az értékek talán egy picit torzítottak, arról például nem esik szó, hogy az adott kasztok győzelmi százaléka mekkora mintából került mérésre, csak arról szól a fáma, hogy minimum 1000 meccs alapján számoltak. 

1. Even Paladin (61,3%)

Kód: AAECAZ8FBtwD8gX0BbnBAuHwAs30AgzTAc8GrwfZB7EI5sIC2ccCm8sC+NICieYCt+cC9uwCAA==

Ebből láttunk már elég sok verziót, most a Sea Giantekkel kiegészült deckek kezdenek egyre jobban teljesíteni, ami teljesen érthető.

2. Spiteful Druid (60,7%)

Kód: AAECAZICCK8En8ICyssCws4CmdMCnOICi+UC0OcCC94F8gWXwQLrwgLKwwKbywKHzgKR0ALR4QL55gLX6wIA

Ez a változat egy picit más, mint a megszokott mix. A Dire Mole a korai körökben nagyszerű lap a Paladinok ellen. A Vicious Fledgeling főleg a lassabb paklik ellen ad erőt, de abban az esetben, ha túl sok az aggro, akkor szabadon lehet cserélni. Ezen felül, ami még furcsa lehet, az a Fungalmancer, de van értelme. Ha sikerül minimálisan megvetni a lábunkat a páston, akkor a kis kobold olyan értéket rejthet, ami elég lehet, ahhoz, hogy elérjünk a Spiteful körökhöz.

3. Quest Rogue (59,7%)

Kód: AAECAaIHBM0DhsICz+ECw+oCDcQBnALtAp8DiAWbBdQFhgmXwQL8wQLH0wLb4wL27AIA

Nem hittem, hogy eljön az a nap, amikor a Crystal Rogue újra előjön. Pedig úgy néz ki, hogy most ez megtörténik. Ez pedig annak köszönhető, hogy a deck a Control Warlock ellen különösen, a Cubelock ellen pedig közepesen jól működik. Illetve meg kell említeni, hogy az egyre jobb Taunt Druid ellen is szép arányokat tud felmutatni.

4. Taunt Druid (59,2%)

Kód: AAECAZICBsrDAsLOAq/TAvHqAt3rAr/yAgxAX+kBxAbkCMnHApTSApjSAp7SAovhAoTmAo3wAgA=

Ha a Spiteful verzió nem lett volna elég, akkor most a Taunt Druid is elkezdte megmászni a ranglistákat. Ha már N'Zoth bevadult, akkor kellett valami, ami visszahozza az értékeket. A válasz pedig 'Hadronox', illetve itt is megjelent a Carnivorous Cube. Ha pedig még ez sem lenne elég, akkor ott az Oakheart + Dragonhatcher kombó, ami anno nagyon jónak tűnt, de végül nem használták. Most viszont eljöhet az ideje.

5. Tempo Rogue (58,5%)

Kód: AAECAaIHBLICrwTCzgKc4gINtAGMAu0C8gX1Bd0IgcIC68ICysMCm8sC0eEC2+MCpu8CAA==

A pakli már a felfelé futók ellen készült, hiszen a Quest Rogue és a Taunt Druid ellen jó. Pont emiatt nem tuti, hogy sokáig itt maradhat.

A teljes matchup lista

Pakli népszerűségi lista

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!