Grafikai Sports Emmy díjat kapott a Riot Games a VB-n bemutatott 3D-s sárkányért!

Grafikai Sports Emmy díjat kapott a Riot Games a VB-n bemutatott 3D-s sárkányért!

Egyre nagyobb elismerést kapnak az e-sporton belüli alkotások is, a Riot Games pedig továbbra is az élvonalban van e tekintetben. Grafikai munkájukért kaptak ezúttal díjat a VB kapcsán.

Valószínűleg mindenki tátott szájjal állt és nézte a tavalyi világbajnokság megnyitóját Kínában, mikor egy "élő" 3 dimenziós sárkány jelent meg a stadion felett, végigpásztázta a közönséget majd alászállt a színpadra. Az egész persze egy hatalmas grafikai munka volt, amit nem lehetett kis erőfeszítés megvalósítani, mivel ez a technológia még azért eléggé gyerekcipőben jár. A Riot Games azonban szereti a kihívásokat, és minden évben próbál valami nagy dobást kitalálni a világbajnokságra.

Bátran jelenthetjük ki, hogy minden idők leglátványosabb elemét alkották meg ezzel a sárkánnyal, bár az is biztos, hogy az otthon maradóknak ez nagyobb élmény volt. A a helyszínen lévők maximum a kivetítőkön láthatták mindezt, de még így is elképesztő volt. Ezt a teljesítményt ismerték el a 39. Sports Emmy Awards díjátadón, ahol a Riot Games Outstanding Live Graphic Design-ért, vagyis kiemelkedő élő grafikáért kapott díjat.

A Riot egyébként is egyedülálló ilyen téren, hiszen elég szorosan kézben tartja a játék minden aspektusát, legyen az maga a játék fejlesztése, versenyek szervezése, az adás megszervezése, közvetítés, egy szóval minden. Emiatt lehetnek képesek minden egyes évben még egy lépcsővel feljebb lépni a minőség terén és a tavalyi és sem volt kivétel.

Mint az köztudott, a döntőt Pekingben tartották és a világ minden táján streamelték szinte. Mielőtt ez elindult volna, a Riot egy teljes színpadi produkcióval, zenével, koreográfiával és persze a sárkánnyal készült az eseményre. Ilyet még nem nagyon láttunk semmilyen e-sport eseményen, hogy egy hús-vér élő teremtményt mozgassanak meg a valós világban, 3 dimenziósan, mintha a környezet érsze lenne. Ez az úgynevezett AR, vagy Augmented Reality, mely során az Elder Dragon tiszteletét tette a stadionon belül. Ha esetleg valaki lemaradt volna róla tavaly, alább megcsodálhatja az alkotást.

Ha pedig a teljes ceremóniára kíváncsiak vagytok, egy cirka 18 perces videóban azt is megtekinthetitek alább.

Olyannyira sikerült maradandót alkotni, hogy az előadás a hagyományos sportközvetítések figyelmét is megfogta. Sokszor érte már kritika a Riot munkáját, de ez a díj egyértelmű jele annak, hogy valamit nagyon jól csinálnak és igazi úttörők 9 év után is ebben a szakmában.

A Sports Emmy díjat a National Academy of Televison Arts & Sciences szervezi, ez volt a 39. alkalom és a new yorki Lincoln Centerben tartották az átadót.

Egyébként a Riot Games nem csak ezért kapott elismerést, hanem a tavalyi Legends Never Die című zenéhez készített videoklippért is, még tavaly decemberben, amiről itt olvashattok bővebben.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!


Kövess Minket!