Egy év börtönbüntetést kapott a román férfi, aki komoly DDOS támadást indított a WoW szerverei ellen

Egy év börtönbüntetést kapott a román férfi, aki komoly DDOS támadást indított a WoW szerverei ellen

Még 2010-ben történt az eset, de a tárgyalások most értek véget Los Angeles-ben.

Idén februárban egy példaértékű ügy ért véget a Los Angeles-i bíróságon. Calin Mateias, egy román állampolgár kapott egy év börtönbüntetést, azért mert 2010 februárja és szeptembere között, kisebb-nagyobb DDOS támadásokkal próbálta terhelni a Blizzard és a WoW rendszerét. A bűntettnél már csak az ok pitibb, hiszen Mateias csak azért tette ezt, hogy a riválisait, jobban mondva a saját klántársait megfoszthassa attól, hogy belépjenek a játékba és részt vegyenek a raideken. A probléma csak az volt, hogy mivel egy DDOS támadásról beszélünk, nem lehet specifikusan csak 2-3 guild társra leszűkíteni ezt, így több ezer játékos próbált fellépni sikertelenül a támadások idején.

Majdnem 12.5 millió aranyat vesztett egy játékos két GM inkompetenciája miatt

Szerencsére egy másik GM észnél volt és kétszer is megmentette a játékos felhasználóját.

A 30 éves férfit hamar elkapták és átszállították Los Angeles-be, ahol védett rendszer ellen elkövetett kárt okozó bűncselekményért ítéltek el. Az egy év mellett, közel 30 ezer dollárt is ki kellett csengetnie a Blizzardnak kártérítés gyanánt.

"A DDOS támadások alapja egy civakodás volt a loot felett és arról sem tudott megegyezni a többiekkel, hogy ki legyen a klán vezetőségében" - nyilatkozta az Igazságügyi Minisztérium egy kicsit hivatalosabb köntösben.

Calin Mateias felhasználóneve is megér már egy misét, hiszen a legtöbb játékban a Dr Mengele nevet használta, amit a hihetetlenül brutális kísérleteket végző náci orvos után vett fel. Emellett sosem volt egy díszpolgár, hiszen ezen ügy előtt még egy kaliforniai tech céget is megpróbált meghackelni a bandájával. Végül az egy éves börtönbüntetés hallatára a vád ezt az ügyet ejtette és megelégedett azzal, hogy a Blizzard ellen elkövetett DDOS támadások miatt kerül börtönbe a 30 éves férfi.

Nem újkeletű dolog ez, -hiszen korábban már halhattunk hasonlókat egy profi klánban is-, hiszen a Limit egyik játékosa, Adois is hasonlóan próbált fellépkedni a ranglétrán, de szerencsére lebukott, így azonnal Adios-t mondtak neki és kicsapták a Limitből. Abban az ügyben a Blizzard végül nem kezdett el nyomozni, de reméljük soha többé nem kerül be egy klánba se.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!