Így szerepel eddig az új Hanzo a 10. kompetitív szezonban

Így szerepel eddig az új Hanzo a 10. kompetitív szezonban

Az adatok alapján a karakter átalakítása szinte már túl jóra is sikerült. 

Előző héten kisebb meglepetésre a korábban már bejelentett Hanzo rework megérkezett az éles szerverekre, melynek keretén belül a Scatter Arrow-t a Blizzard lecserélte a Storm Arrows-ra, továbbá a karakter kapott egy amolyan double jump-ot is a Lunge személyében, illetve a nyilainak sebessége is megnőtt. Hanzo sebzése az új képességnek köszönhetően jóval konzisztensebb lett és ez jócskán befolyásolja a rankeden történő népszerűségét, győzelmi arányait és összességében a meta alakulását is. Az egyetlen kérdés csupán az, hogy mennyire is sikerült jól a rework? Nos az OmnicMeta nemrég választ adott a kérdésre, ugyanis több mint 100 ezer kompetitív meccs alapján elkészítették a karakter jelenlegi statisztikai jelentését, melyből pontos képet kaphatunk arról, milyen helyet is foglal el Hanzo a metában. Vágjunk is bele és lássuk a számokat!

Sebzés

Általánosságban elmondható, hogy Brigitte miatt hosszabbak a csapatharcok és ennek köszönhetően minden hős átlag sebzése +5%-kal nőtt. Ezzel szemben Hanzo 23%-kal több sebzést produkál a korábbiakhoz képest, ami már nem fogható Brigitte-re, hanem a rework következményének tekinthető. Az alábbi grafikonon Hanzo és a legnépszerűbb DPS karakterek sebzés összehasonlítását láthatjátok, a már megszokott 10 perces időintervallumra lebontva. Érdekes módon az átalakítás miatt az íjászmester az egyik legtöbbet sebzős hőssé vált az egész rankeden.


Összehasonlításként, az új Storm Arrom átlagban 33%-kal több ellenfelet pusztít el, mint korábban a Scatter. Természetesen ezeken az adatokon rengeteget dob a Diamond feletti játékosok teljesítménye, akik nagyobb skill-lel rendelkezve jóval többet tudnak kihozni a képességből, mint az alacsonyabban lévő társaik. 

Népszerűség

Nem nagy meglepetésre az új Hanzo jelenleg a legnépszerűbb DPS karakternek számít a létrán, messze lekörözve a korábbi csúcstartó Junkratet. Összességében a karakter még sosem volt ennyire közkedvelt a játék indulása óta, ráadásul Grandmaster-ben minden második meccsen jelen van. 

Győzelmi arányok

A régi Hanzo egyike volt a legrosszabb győzelmi arányokkal rendelkező hősöknek, azonban ez már csak a múlté. A rework-nek hála a karakter átlag 6%-kal több meccset nyer meg, Master-ben ez a szám +8%, Grandmaster-ben pedig +11%, ami igencsak soknak számít. Ennek köszönhetően Hanzo az egyik legjobb győzelmi aránnyal rendelkezik jelenleg, összehasonlítva a legnépszerűbb DPS karakterekkel. 

Természetesen a fent bemutatott adatokon nagyban látszik még az újdonság varázsa és a 10. szezon metájának bizonytalansága is, összességében viszont kijelenthető, hogy a Hanzo rework remekül sikerült és a karakter abszolút része a kompetitív ladder jelenlegi metájának. 

Egyébként ti örültök mindennek, vagy inkább a régi Hanzo-t preferálnátok?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!