Teszt, szuperteszt és sandbox szerver - Mi a különbség?

Teszt, szuperteszt és sandbox szerver - Mi a különbség?

Azt talán mindenki tudja, hogy mindhárom szervernek fő célja a tesztelés, de mégis mi a különbség köztük?

Hetente érkeznek az újabbnál újabb hírek arról, hogy a szuperteszterek épp új prémium tankkal játszanak vagy hogy Sandbox szerver indult az újítások teszteléséért, míg teszt szerverre többnyire prémium és tier X tankot próbálgatni járnak a játékosok. Mi célt szolgálnak ezek a lehetőségek?

A szuperteszt szerver

A Wargaming által kiválasztott, RU felhasználói fiókkal rendelkező játékosok egy csoportja kap lehetőséget arra, hogy első kézből próbálhassa ki a cég aktuális agymenését, ami az új prémium tankoktól a normál tankfejlesztési ágakon át a térképekig gyakorlatilag mindent lefed. A nagyközönség számára egy-két kiszivárogtatott hírmorzsa jut, amik közül néhányat végül talán implementálnak is a játékba, de általában sokkal több mindent próbálnak ki itt, mint ami ténylegesen eljut hozzánk.

A sandbox szerver

A Sandbox gyűjtőhelye azoknak a változásoknak, amik valamilyen szempontból bizonyítottak a szuperteszten vagy csak kíváncsiság okán egy szélesebb játékosbázist szeretnének megfigyelni a fejlesztők, hogy még több adathoz és természetesen visszajelzéshez jussanak. A Sandbox szervert nem érdemes túl komolyan venni, mert azok a változtatások, amiket itt próbálhatunk ki koránt sem véglegesek, sőt inkább csak alternatívák arra, hogy a játék akár egy ilyen irányba is elmehetne. A Sandbox szerverre a szuperteszthez hasonlóan szintén csak a játékosok egy szűk csoportja juthat be, -de már nincsenek szerver korlátok.

A teszt szerver

A teszt szerverre mindenki bekerülhet, akinek az indulásától számított egy-két hónapnál régebbi felhasználói fiókja van és hajlandó kivárni az esetenként meglepően hosszú várakozási időt. A teszt szerver általában több fázisból áll és a legutolsó, végleges frissítés itt körvonalazódik. Megeshet, hogy egy túl erős tankot menet közben gyengítenek vagy épp egy rosszul teljesítőt erősítenek, de eget rengető módosítások már nem történnek.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.