Több nagy csapat és játékos is bajban lehet az új Major szabály miatt

Több nagy csapat és játékos is bajban lehet az új Major szabály miatt

A szabályt már réges-régen be kellett volna vezetni, de valószínűleg a tulajdonosok megtudják oldani a helyzetet.

Pár hónap, és elérkezünk az év második -és egyben utolsó- Majoréhez. Rengeteg meglepetés érkezett már a tornával kapcsolatban, hiszen először rendezhet ekkora kaliberű versenyt a FACEIT, -ráadásul először kerül az Egyesült Királyságba a CS:GO legnagyobb tornája. Nemrég még egy hír érkezett: nemcsak a Major, de az összes régió Minor-ja is Angliában lesz megtartva.

Ez jelen pillanatban csak azért érdekes, mert Richard Lewis, a szabályzat áttúrása közben egy érdekes dologra bukkant, ami szerint se a Majorön, se a Minoron nem játszhat egymás ellen két ugyanolyan tulajdonossal rendelkező csapat. Tehát, például a Godsent és Astralis nem vehetne részt a tornán, hiszen mindketten a RFRSH égisze alatt játszanak. Ugyanez lenne az ESForce csapataival, ami az SK-t és a Virtus.pro-t érintené közvetlen, de vannak elvarratlan szálak a Na'Vi "eladásával" kapcsolatban is. Természetesen a feladat nem megoldhatatlan, hiszen aki kiskapukat keres az könnyedén találhat is. A legegyszerűbb trükk- amit valószínűleg az ESForce bevállal majd- az az, hogy csinálnak pár új céget, amivel megveszik maguktól a csapatokat, és papíron külön-, de gyakorlatban mégis egy kézben maradnak a gárdák. Emellett persze a tényleges eladás is opció, hiszen az sosem jó, ha két olyan csapatnak kell egymás ellen küzdenie, ahol a tulajdonos egy és ugyanaz.

Emellett a történetnek van egy másik szála is, hiszen jó pár játékosnak van tulajdonrésze vagy teljes tulajdona egy-egy csapatnál. Ilyen például a dán hármas, Karrigan, Kjaerby és Cajunb, akiknek mind-mind részesedése van az Astralis-ban, de valószínűleg csak passzív, ami azt jelenti, hogy nem kapnak konkrét járulékot a csapat sikerei után, de ha valaha eladják az Astralis-t, akkor a három játékos is megkapja a neki járó összeget. Zeus-nál és a brazil triónál (FalleN, Cold és TACO) más a helyzet, hiszen előbbi egy egész csapatot indított pro100 néven, ahogy az utóbbiak is, akik hárman vágtak bele a gárda tulajok életébe a YeaH! nevű szervezettel. Ha a két ötös közül valaki eljutna a Minorig, akkor valószínűleg fel kéne adniuk a helyüket, hiszen a szabály értelmében nem játszhat saját csapata ellen Zeus. Erre már régebben is volt példa, hiszen az előző Major kvalijában összekerült a Na'Vi a pro100-zal, amiből komoly botrány lett.

Áll a bál Zeus és az ukrán kvali körül

DeKay beszólt, m0E visszaszólt, -ezzel elindult az újabb Twitter botrány lavina.

Az nem kérdés, hogy ennek a szabálynak már régen meg kellett volna születnie, de az érthetetlen, hogy erről miért nem történt hivatalos bejelentés a rajongók felé is. Kicsit érdekes pár hónappal a Major előtt megtudni Richard Lewis-tól, hogy egy ekkora kaliberű dolog került be a szabálykönyvbe. Kíváncsian várjuk végül mit találnak ki a szervezetek, de reméljük komolyabb fennakadások nem történnek és nem kell kihagynia valamelyik esélyesebb gárdának.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!