Minden amit a Clan War-ról  tudni érdemes!

Minden amit a Clan War-ról tudni érdemes!

A Clan War rövid idő alatt egyik szerves alkotórészévé vált a Clash Royal-nak. Mi pedig elhoztuk nektek a két napos esemény teljes leírását!

A Clan Wars nem olyan régi találmány ugyan, mégis megjelenését követően szinte azonnal változtatta meg a Clash Royale-os klánok felépítését. A Clan Chest-et helyettesítő két napos esemény életbe lépése óta rengeteg kérdés merült fel vele kapcsolatban, amit most megpróbálunk megválaszolni nektek. Nézzük is, hogy mit érdemes tudni erről az új és izgalmas játékmódról!

Általános információk

Még mielőtt belemerülnénk a dolgok sűrűjébe, fontos, hogy tisztázzunk néhány alap információt is. Azt már az előbb is említettem, hogy az esemény két napig tart: az elsőn a szükséges kártyák összegyűjtésén van a hangsúly, míg a másodikon kezdetét veszi a véres csata. Egy szezon két hétig tart (ami 7 klán háborút jelent), ha egy játékos legalább egyen részt vesz kap egy ládát. Azonban itt is vannak fokozatok: minél jobban teljesítettél a harcok során, annál értékesebb dolgokat fog tartalmazni a ládikád. 

Fontos még azt is megjegyezni, hogy csak olyan klánok vehetnek részt az eseményen, akik minimum 10 taggal rendelkeznek, -illetve csak azok a játékosok, akiknek szintje minimum 8-as.

Jobb mint a Clan Chest?

Sokan tartottak attól, hogy a bevezetett játékmód nem lesz jobb, mint a már eddig megszokott és sokak által szeretett Clan Chest mechanika. Az eddigi visszajelzések alapján azonban úgy tűnik, hogy ez nem következett be. De mégis miben jobb a mostani rendszer a Clan Chest-eknél? Sokkal jobban nyomon lehet követni a Clan Wars-ok által, hogy ki az aktív klán tag. A jutalmak általában színvonalasabbak. Sőt a kártyák limitáltsága miatt különböző paklikat is kipróbálhatsz, amikre talán máskor nem is gondoltál volna.

Első nap - indulhat a gyűjtögetés

A Clan War első napján minden játékosnak 3 csatát kell teljesítenie, viszont ebben is van egy kis csavar. Nem sima mérkőzésekről beszélünk: a már jól ismert szigeten különböző kihívások jelennek meg, amelyek közül választani lehet. Akkor sem kell csüggedned, hogy ha hirtelen nem találsz a fogadra valót, ilyenkor várj addig, amíg egy csapattársad el nem kezdi az egyiket, mivel a kihívások rotálnak, így a játék újabbakat kínál majd fel neked.

A meccseket saját paklikkal kell lejátszanod (kivétel ez alól a Draft mód), teljesen ismeretlen játékosok ellen. Minden egyes mérkőzés végén legyen az nyertes vagy éppen vesztes, kapsz pár klán kártyát. A cél ezen a napon így nem is lehet más, mint, hogy minél több kártyát gyűjts össze a másnapi versengéshez.

Egy klánnak összesen 40 különböző fajtájú kártyája lehet és természetesen a szelekció csak arra a Clan War-ra érvényes, a következőre már nem. Az összes résztvevő klán tag láthatja a kártyákat, gyűjthet hozzájuk. A lapok fejlesztése mana nélkül történik: minél több gyűlik össze az adott kártyából, annál magasabb lesz a szintje.

A war deck

Mielőtt tovább mennénk a másodikra napra meg kell emlékeznünk arról a pakliról is, amit a rendszerben állítasz össze, a már előbb említett kártyák sokaságából. A legkedvezőbb esetben csapatodnak sikerült mind a 40 helyet betölteni jobbnál jobb Legendary, Epic lapokkal így máris magasabb esélyekkel indulhatsz majd a következő összecsapásban, ugye? Na és itt van egy kis csalafintaság: akármennyire különleges vagy erős legendás lapokat sikerült is összegyűjtenetek a Clan War során, te csak olyat pakolhatsz bele a pakliba, ami neked is ott van a tárházadban.Ugyan ez vonatkozik a szintekre is: ha te például egy 5-ös szintű X-Bow-val rendelkezel, de a csapatodnak csak a 4-es szintig sikerült a kártyát felfejlesztenie, akkor a war paklidban a 4-es szintű fog szerepelni. Fordított esetben, a te kártyád szintje számít majd. Így ha a Clan War során sikeresen felfejlesztették a Knight-ot 12-es szintre, de neked csak 9-es szinten van még, akkor sajnos az alacsonyabbal kell harcba szállnod. 

Második nap - a heves csaták

Az esemény második felében 4 másik klán mellé kerül a sajátod, viszont nem ezek ellen a klánok ellen fogsz majd megküzdeni. Minden egyes klántagnak kell 1 meccset mennie az általa összeállított war deck-el. A nap végén pedig már csak a klánok rangsorolása marad hátra, ami 1-5-ig terjed. Minél több nyertes meccset tudhattok magatokénak, annál jobb helyen végez majd a klán, de fontos befolyásoló tényező még a koronák száma is, -így a 3 koronás nyereség a legjobb ebben az estben.

A klánok besorolása és a jutalmak

Más játékokhoz hasonlóan itt is különböző ligák léteznek, ahova, ha eljut a klánod sokkal értékesebb jutalmakkal gazdagodhat. Első körben a klánod kaphat egy király "kitűzőt", ami a kereten jelenik meg. A magasabb liga azonban nem csak magasabb jutalmat jelent, az esemény során is ad egy kis pluszt, például nagyobb eséllyel sikerül majd a kártyákat magas szintre fejlesztenetek. 

A jutalmakról: victory gold-al és chest-el gazdagodhatsz ha részt veszel az eseményen. Minden egyes kihívás (már az első napon) illetve a végső győzelem után is ad a játék egy kevés aranyat. A ládikát viszont csak a szezon végén kapod kézhez, -értéke pedig attól függ, hogy hogyan teljesítettél a csaták alatt. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!