Ezek alapján dől el, hogy mely hősöket alakítanak először

Ezek alapján dől el, hogy mely hősöket alakítanak először

Egyfajta prioritást is felállítanak a Blizzard-nál, hogy el tudják dönteni, kik szorulnak azonnali változtatásra.

A Blizzard egy reddit AMA keretein belül hívta fel a nemzetközi közösség figyelmét, hogy bármit kérdezhetnek tőlük. Így érkezett egy igen érdekes kérdés, vagyis hogy mi alapján döntik el, hogy mely hősökhöz nyúlnak hozzá előbb, s melyekhez később.

Spyrian, a Blizzard kommunikációs menedzserre öt pontban foglalta össze, hogy mik a prioritások, ha balanszírozásra adják a fejüket a fejlesztők.

Új hősök

A legfontosabbak az újonnan megjelent hősök. Őket általában az első megjelenésétől számított két héten belül fixálják, de van, hogy gyorsabban. Bár az első változtatások hamar érkeznek, mire egy hős balanszírozottnak tekinthető, akár hónapok is eltelhetnek, -hiszen ennyi idő kell, hogy elegendő adat jusson a fejlesztők birtokába.

A közösség hívó szava

A Blizzard figyeli a fórumokat, és egyéb nyilvános beszélgetéseket a játékkal és a hősökkel kapcsolatban. Ha valamelyik hősre túlságosan sok panasz érkezik, akkor kivizsgálják, és ha tényleg szükséges, akkor változtatnak rajta. 

Győzelmi arányok ingadozása

Egyensúlyban vannak azoknak a hősök, akik 45-55 százalékos győzelmi arány között mozognak. Ha ez az arány hirtelen csökkenne vagy növekedne, akkor igyekeznek visszaterelni az egészséges keretek közé.

Népszerűtlen hősök

Van néhány kevésbé népszerű hős, s ezért időnként hozzájuk nyúlnak: megváltoztatják a statisztikáikat, hátha feljebb kúsznak a népszerűségi listán, mivel a Blizzard szeretné, hogy a játék változatosabb legyen.

Apró javítások

Mindannyiunknak vannak kedvenc hősei Hero League-ben, annak ellenére, hogy nem feltétlenül a legjobbak. Ha a Blizzard úgy érzi, hogy 1-2 egyszerű változtatással még élvezetesebbé, s akár effektívebbé tehetik, akkor lépni fognak.

Természetesen a további reakciók sem maradtak el a fórumon. Sokan a Lost Vikings-et sajnálják, amiért már régóta a mezsgyére szorultak, mások pedig Raynor-t említik, mint számkivetett hőst. Ha tényleg hallgatnak az közönség hívó szavára, akkor könnyen lehet, hogy ezek a karakteres is át lesznek dolgozva előbb vagy utóbb.

Ti mit gondoltok a témáról? Jól csinálja a Blizzard a hős balanszírozásokat?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!