Így kezeld a rangsorolt játékok frusztrációját - érdekes taktikát eszelt ki egy játékos

Így kezeld a rangsorolt játékok frusztrációját - érdekes taktikát eszelt ki egy játékos

Mindannyiunkat érint valamilyen szinten a dolog, de kevesen vannak azok, akik igazán hatékonyan tudják kezelni, -ezzel pedig elkerülik a hosszútávú kiégést.

Az online játékok remek szórakozási faktorral rendelkeznek, együtt játszhatunk barátainkkal, új embereket ismerhetünk meg. Ám van egy szint, ami fölött a szórakozást hajlamosak vagyunk elfeledni. Ez a legtöbb esetben a rangsorolt mérkőzéseknél szokott bekövetkezni, nagyon sokan már csak a szezon vége felé húzzák elő ezt a játékmódot pontosan amiatt a mentális megterhelés miatt, amit ezek a mérkőzések okoznak nekünk.

Top 10 módja, hogyan fejleszd magad a játszáson kívül!

Aioween,Bloo | 18/05/20 09:26 Gyorsabb reakcióidő? Nagyobb látótér? Mindenki alkalmazza, de te még nem próbáltad soha, vagy nem értetted, hogy hogyan csinálják? Most megtudhatod, hogy mi a titok. 10 tippet gyűjtöttünk össze nektek, ami segíthet fejlődni és jobbá válni a játékban. Gyakran elfelejtjük, de az egér az egyik legfontosabb eszköze, karakterünk irányításának.

A rangsorolt mérkőzések önálló pszichológiával rendelkeznek, amely leginkább a saját magunk elé állított elvárásokból, vagy a másoknak való "na, majd én megmutatok nekik" érzésből táplálkozik. Ahhoz viszont, hogy ez a játékmód ne égessen ki minket, tudnunk kell kezelni ezt az érzést. Egy játékos, aki szintén hasonló frusztráltságban szenvedett, kidolgozott egy érdekes módszert arra, hogy miként csökkentse a rá nehezedő nyomást.

A ranked szorongás több okból sem szerencsés, ha elhatalmasodik rajtunk:

  • Drasztikusan visszavet a fejlődésben, nem tudsz úgy gondolkodni, úgy reagálni minden helyzetben, ahogy arra szükség volna
  • Egy vereségsorozat könnyen komoly kiégést okozhat
  • Ideges leszel, ha visszaesel egy rangot
  • Könnyen túl izgulhatod a promóidat, ami végül sikertelenséghez vezethet

De mindennek kezelésére itt van egy érdekes megoldás!

1. lépés

Legelőször is meg kell állapítanod mennyire vagy hajlamos rástresszelni a mérkőzésekre. Ezt elég könnyű meghatározni, mindannyiunknak volt már igazi, szinte kézzel fogható gyomorgörcse valami miatt. Ha emlékszel arra az érzésre, akkor nagyon egyszerűen eldöntheted, hogy nálad ez milyen fokú.

2. lépés

Elsőre furcsának hangozhat, de ha véget ért egy mérkőzés, lényegtelen, hogy győzelem vagy vereség, szépen takard le a szemedet a kezeddel, és csak akkora rést hagyj, hogy ki tudj lépni mind a mérkőzésből, mind a statisztika ablakból. Ne nézd meg, hogy mennyit változott az LP-d szintje, hiszen főleg ez az, ami a meccsek utáni stresszt gerjeszti. Csak játssz, ne foglalkozz minden mérkőzés után az LP-vel.

3. lépés

Természetesen nem ignorálhatjuk állandó jelleggel a pontjainkat, szükségünk van arra, hogy tudjuk hogyan is állunk, szükségünk van a visszajelzésre, ezért naponta, hetente, két hetente ránézhetünk az LP-nkre. Személyiségfüggő, hogy kinek melyik a jobb.

A módszer mögött egyébként nagyobb logika húzódik meg, mint az először gondolnánk. Azzal, hogy csak bizonyos időközönként tekintünk rá az LP-nkre, kizárjuk azt a faktort, ami a mérkőzések után szokott minket feldühíteni. Ha veszítünk, borzalmas látni, hogy odalett egy korábbi munkánk gyümölcse, ha nyerünk és netán promo közelében vagyunk, akkor meg a klasszikus 97-98-99 LP érzésétől kímélhetjük meg magunkat, így maximum a csapattársaink lehetnek azok, akik tűrőképességünk határait feszegetik. Ha még mindig nem hiszed, hogy ez működhet, -próbáld ki egy napra!

Természetesen megannyi más dolog is van, ami segíthet levezetni a kompetitív frusztrációt, én magam például a sétálásban és a friss levegőben hiszek. Ha két mérkőzést elveszítek zsinórban, abbahagyom és elmegyek sétálni kicsit valamilyen zöld területre. Bárhol is laksz -ha a betondzsungel kellős közepén is-, biztosan van a közeledben egy beparkosított rész, ahol eltölthetsz a levegőn egy órát. Kitisztult fejjel és oxigénnel dús vérrel az ereidben máris új lendülettel vághatsz neki a további mérkőzéseknek!

Ti milyen módszereket alkalmaztok a ranked stressz levezetésére?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.