Az új Hog cycle - ha valami olcsóra vágysz

Az új Hog cycle - ha valami olcsóra vágysz

Ha szeretnél egy viszonylag olcsó –mégis hatásos- paklival játszani, akkor ezt a Hog Cycle mechanikára épülő deck-et neked találták ki!

Újabb nap, újabb pakli ajánló! A mai napok Jake azaz Tag Hog Riderre építő összeállítást hoztuk el nektek, ami igaz, hogy nem tartalmaz magas elixír számú lapokat viszont mégis igen erősre sikeredett! Nézzük hát meg, hogy hogyan is tudott egy 12-0-ás nyerési rátát felállítani ezzel az újdonsággal!

A pakli

Ahogyan azt már gondolom ti is látjátok, ebben a pakliban is szerepel a legújabb lap, a Rascal trió, –azonban nem ők azok, akikre alapozott Tag. A deck-ben olyan varázslatok kaptak helyet, melyek nagyon jól ki tudják csalni az ellenfél legerősebb lapjait, ami után már veszélytelenebbül tudod tolni az ösvényt a Hog Ridereddel. Az erősebb push-al operáló paklik ellen jól jöhet a másik ösvény tolása, míg a Graveyard-ot használó deck-ek esetében az a legjobb megoldás, hogy ha ugyan azon az ösvényen próbálsz megmérkőzni, védekezni, majd pedig egy újabb lényáradatot indítani. Azonban lény óvatos, figyelj arra, hogy ne próbálj túl sok mindenbe egyszerre belekezdeni, mert az elixír veszteségen kívül lehet, hogy az addig neked kedvező meccs megfordul!

Statisztika

Fontos kártyák

The Log

A Lognak jó hasznát veheted, főleg az ezzel működő bait paklik esetében, rengeteg olyan lap van a deck-ben, amik jól jöhetnek egy esetleg Log kihúzására. Így miután rájöttél, hogy mivel játszik az ellenfeled, a saját Log-jaid is könnyebben tudod időzíteni.

Hog Rider

Ebben a deck-ben a 4 elixíres Hog a win kondíció. Természetesen nála is nagyon fontos az időzítés, az egész meccs alatt a maximumot kell kihozni belőle. Legtöbbször érdemes a tank mögött kijátszani, aki el tudja nyelni a tornyok sebzését, ezzel pedig meghosszabbíthatod az életét. 

Dart Goblin

A Dart Goblin viszonylag erős kártya, általában két lövésből meg tudja ölni az ellenfeled lényeit, így nagyon jó támogatás a Hogod mögé. De ha esetleg a híd közelébe rakod, akkor egy kis sebzést ő maga is fel tud fogni, azonban ezt csak a játék későbbi szakaszában javasolt megjátszani.

Rascals

A Rascal trió még viszonylag újdonságnak számít a játékban, azonban már most látszik, hogy mennyi erős Common! Nem javasoljuk a kettéválasztásuk, mert a leányzók egyedül nem sokáig életképesek, viszont védekezésre nagyon jól használhatóak. 

Ice Golem

Ezt a kártyát legtöbbször tankként érdemes használni a kevesebb életerővel rendelkező minionok előtt. De a Hog Ridered támogatójaként is megállja a helyét.

Fireball

A Fireball a legfontosabb varázslat a paklidban, gyakran lehet Elixir Collector ellen használni, de lényeges, hogy úgy nyomd el, hogy az ellenfél tornya is kapjon egy kis sebzést. Vannak olyan paklik is, amit a Fireball vagy Poison kihúzására játszanak, ilyen például a Three Musketeers és Minion Horde kombináció, ahol a leányzókra kell elnyomni a 4 elixíres varázslatot, a Minion Horde ellen pedig jól használhatóak a Rascalok vagy esetleg a Dart Goblinok. 

A játékmenet

A játék korai szakasza

A Spear Goblonok nagyon jó kezdő mozzanatnak számítanak, mivel olcsóak és gyakran az ellenfelet is arra késztetik, hogy valamit megmutasson abból, milyen paklit használ. A játék kora szakasza azonban a helyes védekezés köré épül: fontos, hogy az elixírt pozitívan tudd használni illetve csekély nyomást ki tudj azért fejteni, ha nagyon muszáj. Ha az ellenfeled hibát követ el -egy lényt esetleg rossz helyre rak,– akkor kell növelni a nyomást. Ha azonban úgy dönt, hogy az egyik ösvényén egy erős tankot indít útjára, akkor értelem szerűen a másik ösvényen ezt kihasználva indíthatod is az ellentámadást a Hog Rider és egy támogató egység személyében.

A játék kései szakasza

A 2 elixíres ponttól az a deck nagyon gyorsan fog pörögni, így ha akadályokba ütköztél volna az első 1.2 percben, akkor most jócskán visszahozhatod magadat. Ha sikeresen nyomon követted ellenfeled kártyáit, akkor egy Hog Rider útnak indítása után már tudni is fogod, hogy mikor érdemes egy Logot vagy Fireball-t elindítanod. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!