HLTV TOP30: be lehet érni az Astralis-t, talán majd egyszer

HLTV TOP30: be lehet érni az Astralis-t, talán majd egyszer

Nehéz lesz utolérni a dánokat, fölényesen vezetik a listát.

Hétfőn befutott a HLTV menetrend szerinti világranglista frissítése, amely nem kavarta fel az állóvizet. Nincsenek nagy változások, csupán még tovább bővítette az Asztrális az előnyét.

TOP10

Az elmúlt hét az ESL Pro League S7 döntőjétől, valamint a magyar érdekeltséggel bíró DreamHack Open toursi állomásától volt hangos. A Dallasban rendezett EPL Finals 250.000 dolláros fődíját a dán ötös vihette haza, akik vereség nélkül darálták végig a mezőnyt, mindössze a BO5-ös döntőben tudott a Liquid egyetlen mapot hozni ellenük. Úgy tűnik, hogy Magisk igazolása igencsak kifizetődő lett, hiszen borzasztó erősre sikeredett a csapat. A TOP30 második helyezett FaZe is egy harmat gyenge elődöntőt produkált device-ék ellen, –így ezzel a győzni akarással és lendülettel az Astralis megállíthatatlan volt. Fájdalomdíjként a Liquid és a Na’Vi is előre tudott lépni.

TOP20

A másik rendezvény, a már említett DH Tours volt, amelyen a Heroic helyett a HellRaisers vett részt. Tulajdonképpen mindkét csapat jól járt a cserével, Bence csapata +1, friberg fémjelezte Heroic pedig +5 hellyel lett gazdagabb a 20.000 és a 24.000 dollárral egyetemben. A győztes trófeát ugyan a North tehette zsebre a HR előtt, de ez csak egyetlen helyezéssel rakta őket fel a ranglistán.

TOP30

Az utolsó harmad elejére, rögtön a 22. helyre robbant be az Optic az EPL-nek köszönhetően. K0nfig csapatának nem volt szerencséje, a csoportkörök során először az Astralis küldte őket alsóágra, ahonnan nem sikerült a rájátszásba visszaküzdeni magukat, az SK állította meg őket a feljutás kapujában. Érdekesség, hogy így is a második legjobb csapat lett a rating alapján a tornán, és a TOP8 játékos közé cajunb és k0nfig is bekerült. Egyébként jól mutatja a dánok erejét a szcénában, mert a nyolc top játékos közül hat dán ezen a listán. Érdemes lesz figyelni az Opticra a Június 1-én startoló DreamHack Austin versenyen.

Jövő hét Hétfőn indul a StarSeries i-League S5 Kievben, ahol többek közt a HR is kvalifikált magát a Bets.net Masters első helyezés révén, ahol egyébként éppen a North-ot kényszerítették térdre. A 16 csapatos torna 300.000 dollárral kecsegtet, –így bőven akad kihívója DeadFoxéknak.

KÖVSS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!