Az első nap tapasztalatai a nerf után

Az első nap tapasztalatai a nerf után

Rendesen felborultak a dolgok a nerfeknek köszönhetően. Mindössze egy nap telt el, de már most levonhatunk következtetéseket. Hogyan is néz ki most a meta?

Másfél nap sem telt el a belengetett nerf óta, a HSreplay pedig már elegendő adatot gyűjtött be ahhoz, hogy egy „kvázi” képet kaphassunk a formálódó metáról. Fontos megjegyezni, hogy mire valójában teljes rálátásunk lesz a deckekre, ahhoz még pár hétnek el kell telni. De nézzük is meg, mik az uralkodó classok és paklik az első napban!

Rank 4 és Legend között teljesen megborult minden. A népszerűségben és győzelmi százalékokban eddig egyeduralkodó Paladin, Druid, Warlock trióból, csak a Druid képes tartani az 50% feletti győzelmi arányt, a másik két társa lecsúszott az utolsó helyekre. Feljött viszont a Shaman, a Rogue és a Hunter, amelyek profitáltak az Even Paladin és a Cube / Control Lock gyengüléséből. Szorosan mögöttük, de éppen nem éri el az 50 %-ot a Warrior. Ami kisebb meglepetés lehet, hogy a Mage csak a 6. helyen tanyázik, pedig a Tempo Mage-nek véleményem szerint elég kellemes most a meta. Kiugró eredmények se az élmezőnyben, se a lemaradóknál nincsenek, ami jó jel, hiszen nagyjából kiegyensúlyozottnak mondható így a mezőny.

A népszerűségben is nagyobb változások történtek a Mage felkapaszkodott az első helyre, a Paladin és a Warlock visszaestek a 6. és 7. pozíciókba. Hiába tehát a Mage gyenge győzelmi aránya, mégis, a legtöbben Jainat választják. A Warrior továbbra is kullog a többiek után, túl drágák és túl lassúak még mindig a működő deckek (Odd Warrior, Quest Warrior, Control Warrior). A Hunter hiába mutat fel nagyon jó számokat a győzelmek tekintetében a népszerűsége alapján, csak a 8. helyre tudjuk besorolni.

A legerősebb classok legjobban teljesítő deckjei között találhatunk kisebb meglepetéseket.

A Token Druid 61,7 %-os győzelmi aránnyal egyelőre biztos húzásnak számít, hiszen olcsó, gyors és annyira nem nehéz, mint egy Shudderwock Shaman.

Kód: AAECAZICApTSApnTAg5AX/0C5gXEBuQIoM0Ch84CmNICntIC29MChOYC+eYC1+8CAA==

A Spell Hunter 58,8 %-a viszont kisebb meglepetésként érhet minket, hiszen a Token Druid és az Even Shaman is legyorsulhatja, viszont a lassabb matchupok neki kedveznek Deathstalker Rexxar miatt.

Kód: AAECAR8E7Qbp0gKG0wLc7gINjQGoArUDhwTJBJcI2wn+DN3SAt/SAuPSAuHjAurjAgA=

Az Even Shaman 57,5 %-kal igyekszik felhívni magára a figyelmet. Előzetesen tier 2-be tettük egy nerfek előtti cikkben, ez a típus várhatóan tartani tudja majd ezt a pozíciót továbbra is. Viszonylag drága, de élvezetes vele játszani.

Kód: AAECAaoICCCZAqsG88ICws4Cq+cCp+4CzfQCC70B/gXZB/AHm8sC6uYClugC9uwClO8CnvACsPACAA==

Az Odd Rogue (57,2 %) már-már veteránnak számít a mezőnyben, hiszen a nerfek előtt és után is ugyanaz a felépítése. Gyors, agresszív és olcsó deck. Ajánlható azoknak is, akik idegenkednek a Rogue classtól.

Kód: AAECAaIHBK8EysMCyssCnvgCDYwCogLLA9QF9QXdCIHCAp/CAuvCAtHhAovlAqbvAsf4AgA=

A Big Spell Mage (56,8 %) is jelen volt eddig, de folyamatosan alakították. Bekerült Syndragosa, a Stonehill Defenderek és az Arcane Keysmith. Drága, lassú és nehezebb vele játszani, mint a Tempo Mage-dzsel, de a számok nem hazudnak. Jelenleg ez a legerősebb Mage decktípus.

Kód: AAECAf0ECNAC7Af7DNPFAqDOAsLOApvTAvLTAgtNyQObwgKWxwLV4QLX4QKW5ALq5gK+7AK38QLF8wIA

Ha szeretnétek gyorsan haladni a ladderen, akkor ezek közül a deckek közül érdemes csemegézni. Rank 4 és legend között most ez a „meta”, de ahogy már korábban is írtuk nincs semmi kőbe vésve. Lehet, hogy 2 hét múlva teljesen új stílusú lesz az egész ladder és más deckek képviselik a valódi erőt és dominanciát.

Ti mikkel létráztok így a nerfek után, szerintetek merre fog még változni tovább a meta?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!