Tényleg DeadFox tartja vissza a HellRaisers-t?

Tényleg DeadFox tartja vissza a HellRaisers-t?

Richard Lewis és Duncan "Thorin" Shields értekeztek DeadFox és a HR teljesítményéről a DreamHack Tours után.

A DreamHack Tours-on egészen a döntőig menetelt a HellRaisers csapata, ahol hétfőn este komolyabb kihívás nélkül gyűrte le őket a –ugyan hónapok óta építkező, ámde az elvárásokhoz képest igen gyengén szereplő– North. Richard Lewis és Duncan "Thorin" Shields a By The Numbers című podcastsorozatukban beszéltek a versenyről, ahol többek között az is felmerült, hogy Böröcz "DeadFox" Bence az a visszatartó erő, ami a tier 2-ben tartja a csapatot.

Mint azt már sokan tudhatjátok: a vereség ellenére is Issa "ISSAA" Murad lett a torna MVP-je; a 9 játszott pályáján 1.42-es HLTV értékelést szerzett, ezzel bőven túlszárnyalt mindenkit. Mögötte lemaradva pedig ott volt Özgür "woxic" Eker a maga 1.33-as ratingjével, ami szintén igen meggyőző egyéni teljesítmény. Vladyslav 'bondik' Nechyporchuknak és Kirill "ANGE1" Karasiownak sem volt miért szégyenkeznie, bőven az átlag felett teljesítettek a döntőig. A North ellen sok lehetősége volt a csapatnak, de Richard Lewis szerint nem bírták a terhet, amit DeadFox jelent. Elmondta, hogy szerinte kellenek az együttesekbe olyan játékosok, mint ő, –tehát támogatók, akikre rá lehet osztani az összes hálátlan szerepet–, de a kulcspillanatokban nem tud megvillanni, ellenben sorstársai ezen a szinten igen. A meccsek után a legnagyobb kérdőjel számára az volt, hogy mégis mit hoz ő ebbe a csapatba, amit egy jobb játékos ne tudna?

Fontos kiemelni, hogy az elmúlt félévben nagyon sokat fejlődött a HR, woxic és ISSAA beértek, ANGE1 ismét fragel, bondik szilárd, de DeadFox valahogy kilóg a sorból, amit jól mutat, hogy ez idő alatt csak akkor ment 1.0-ás átlag fölé, amikor megnyerték a Bets.net Masters-t április elején. Ráadásul a V4 előtt és után sem igazán találkoztak náluk papíron erősebb csapattal, leszámítva az ESL Pro League online szakaszát, ami alapján igen nehéz eldönteni, hogy melyik gárda mennyit ér, mert sokszor elszórakozzák a meccseket.

Thorin szerint a legnagyobb probléma az egész helyzettel az, hogy hiába van meg a potenciál, nincs konzisztencia. Sokszor gyengébb csapatok ellen is simán kikapnak, olykor jobbakat győznek le, –de nehéz belőni, hogy most hol is áll a világban a HellRaisers. Epitáció "TACO" de Meló példáját hozta fel, aki hasonló katona volt világ életében. TACO statisztikái sem voltak fényesek az SK-ban, de a világ akkori legjobb csapatában ez működött, majd amikor úgy érezték, hogy mégsem, kitették. Láss csodát, a Liquidben sokkal jobban megy neki, ő volt a kirakós utolsó darabja. Thorin szerint, ha sikerülne egy valószínűleg hamarosan szabadon igazolható Nathan "NBK" Schmitt-tel erősíteni, kész is volna a tier 1 csapat. Fontos kiemelni, hogy nem arról van szó, hogy a csapatnak valami Aleksandr "s1mple" Kostyliev szintű carry-re lenne szüksége, csupán egy valamivel jobb támogatójátékosra.

Thorin is egyetért azzal, hogy DeadFoxszal ez a csapat aligha mozdul előrébb, mert ne legyenek kétségeink; hiába hoznak emberfeletti számokat a többiek, azt nem a világ Astralis-ai és FaZe-ei ellen teszik, hanem az Imperialok, az EnVyUs-ok és más, kevésbé releváns gárdák ellen. Egy fragerősebb támogató játékos csodákra lenne képes ebben a HellRaisers-ben az olyan fejlődő sztárok mellett, mint woxic vagy ISSAA. Viszont továbbra is nagyon jó kérdés, hogy valaha láthatunk-e ilyen cserét a felállásban, hiszen a HellRaisers messze földön híres arról, hogy hogyan kezelik a CS:GO csapatot: ANGE1 gyakorlatilag mozdíthatatlan valamilyen sötét paktum miatt, másfél év után ki tudja, hogy DeadFox milyen helyzetben van. De az biztos, hogy ha előrelépést szeretnének, akkor muszáj lesz cserélni a közeljövőben, vagy Bencének kell összeszednie magát.

Kép: HLTV

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!