RE-AP és TRIGG: Az Arms Race kampányról

RE-AP és TRIGG: Az Arms Race kampányról

Több, mint 7 millió arany és 8.500 egyedi tank vár rátok a holnap induló CW kampányon.

Május 29-én kezdődik a legújabb CW kampány, ami mindössze két hetes lesz szünetek és pihenőnapok nélkül, így aztán várhatóan nagyon intenzív időszak elé néz minden résztvevő klán. A kampányon több, mint 7 millió aranyat osztanak szét és a legjobb 8.500 játékos egyedi tier X tankokat is szerezhet majd.

A megszerezhető tankok

T95E6 M60 Patton 121B

Megszerezhető álcafestések

"Lightning" stílus: a legjobb 10% szerezheti meg Nyári digitális festés: a legjobb 75% szerezheti meg Sivatagi digitális festés: a legjobb 50% szerezheti meg Téli digitális festés: a legjobb 25% szerezheti meg

Mit gondolnak a CW kampányról a top magyar klánok?

Megkeresésünkre a 8. CW szezon legsikeresebb magyar klánjait kerestük fel, így a továbbiakban a TRIGG és a RE-AP véleményét olvashatjátok a kampányról.

Szerintetek mennyire lesz nehéz a kampány? Könnyen meg lehet majd szerezni a tier X tankokat?

RE-AP: Őszintén? Szerintünk nem lesz nehéz ez a kampány. Talán a gyengébb klánoknak kell majd több odafigyelés koncentráció, de kitartó munkával nem lesz annyira nehéz nekik sem. Sok sikert kívánok minden résztvevő klánnak, minél több tankot sikerüljön megszerezni!

TRIGG: Szerintem elég sok játékos van manapság, akinek van párezer bondja tartalékban, így nem hiszem, hogy ez olyan visszatartó erőt jelenthetne, mint amilyen az előző kampányban lehetett. A 8500 játékos még mindig nagyon sok, főleg, hogy jó pár olyan játékos lesz szerintem, akit nem fog érdekelni a kampány, mert vagy megvan neki mindhárom tank, vagy egyik sem érdekli. Aki aktív és nem kutyaütő, annak nem lesz probléma megszerezni az egyik vasat.

Melyik tier X tankot ajánljátok az aktuálisan választhatóak közül?

RE-AP: Mi leginkább a 121B-t ajánljuk minden versenyző játékosnak, mivel az a tank az egyik legjobb a papírok szerint. De ebben nagyon beleszólása senkinek sem lehet, hiszen mindenki más tankokat szeretne a garázsában látni.

TRIGG: Személy szerint nem tartom véletlennek, hogy eljött az idő, amikor a 907 nincs a választható tankok közt. Gondolom a WG megunta, hogy csak arra van igény, így másképpen próbálják rábírni a játékosokat a többi tank kipróbálására (*köhög* balansz helyett *köhög*). Szintén nagy csalódás, hogy ismét nincs új tank a kampányon, így gyanítom, hogy lesz pár veterán, akik passzolni fogják ezt a kampányt.

A három tank közül egyik sem várható, hogy CW tankká fog válni. A T95E6 a mostani buffal egész jónak tűnik, kiemelkedő DPM-mel, főleg a másik 2 tankkal szemben. Az M60 mellett szól viszont, hogy pontosabb, és mozgékonyabb is, ráadásul kicsit páncélozottabb a kinövés a tornyán, mint testvérének, így bizonyos helyzetekben lehet, hogy hasznosabb. A 121b szerintem még mindig elég gyengécske, plusz azt a kevés pluszt, amit a páncélja jelenthet, elveszi a csőlehajlás hiánya. Én a két amerikai tank közül választanék, de pontosat nem is merek mondani, mert ha jobban elterjednek, akkor biztosan beindul a balanszolás, és a végeredményt szerintem senki nem fogja tudni megjósolni.

Lesz valamilyen bevált taktikátok a CW kampányra? Mekkora jelentősége lesz a végső helyezésnél annak, hogy mennyire tudta egy klán kihasználni a "Research" pontokjait és különféle bónuszokban rejlő lehetőségeit?

RE-AP: Mondhatom azt, hogy vannak pályák ahol akadnak bevált taktikák. De leginkább a V4-es TD-ből kell sok, mivel nagyon befolyásolják a random játékot, emellett a CW csatákat is. A pontok kihasználásáról meg csak annyit, hogy mindenki okosan és át gondolva használja a pontjait. És akkor igen, nagy szerepe lesz a végkimenetelben.

TRIGG: Erre két választ is adnék, először egy őszintét: Danin kívül ez senkit nem érdekel, szóval majd ő kitalálja, ha aktuális lesz.

Másodszor pedig egy érdemlegeset: A felállás ugyanaz, mint a Gambit kampányon is volt, így abból tanulva az első pár napon igyekszünk a legjobban teljesíteni, mert nagy jelentősége van, hogy elhelyezkedjünk a következő frontokon. A research pontok is nagy bónuszokat rejtenek mind klán, mind egyéni szinten, ezért fontos lesz jól bánni velük.

Mennyire kedvez a jelenlegi rendszer a szövetségeknek? Egyedül vagy egy szövetség részeként lesz könnyebb boldogulni az Arms Race kampányon?

RE-AP: Ez két oldalú is lehet, de véleményünk szerint egy, maximum kettő szövetséges elég, mivel ha már sok van, nem lehet szépen a pontokat gyűjteni mert valami szövetségbe fogunk ütközni, ami részünkről sem lenne pozitívum, és a szövetséges felöl sem.

TRIGG: Hasonlóan a többi kampányhoz (talán az elsőt kivéve), a szövetségek nem nagyon lesznek előnyben részesítve, mivel a kampány az aktivitásra épül elsődlegesen, tehát sok csatát érdemes lebonyolítani. Diplomácia helyett érdemesebb lesz felkelteni mindenkit a klánban, aki eddig lustálkodott.

Mit gondoltok a kampány felépítéséről? Van valami, ami elnyerte a tetszéseteket, vagy amit elrontottak a kampánnyal?

RE-AP: Ami pozitív, hogy 14 nap lesz a kampány. A másik pozitív oldala, hogy így a játékosok egy évben akár 2db T10-es event tankot szerezhetnek. Ami a hátrány, hogy még a tanulóknak az iskola miatt nem lesz annyira egyszerű ez. Talán még két héttel el lehetett volna tolni. Ami a legnagyobb hátránya, hogy az egyik legjobb tankot nem lehet megszerezni ami az Obj 907 és a VK 72.01K, de sajnos ezzel nem lehet mit tenni, majd a következő kampányra talán berakják, és bízunk benne hogy lesznek ÚJ event tankok is.

TRIGG: Mindenki döntse el maga, hogy jobb-e a licences rendszer, mint az egyéni fame pontos. Kicsit nehéz néha követni a kampányok különlegességeit, de összességében adnak valami extra izgalmat, hogy ki mikor mit tud előhúzni még a kalapjából. Összességében azt mondanám, hogy nagyon meglepő nem történt, nem csalódtam, de nem is nyűgöztek le.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.