Amszterdam, Párizs és Berlin is lehetséges új helyszín lehet az OWL második szezonjában

Amszterdam, Párizs és Berlin is lehetséges új helyszín lehet az OWL második szezonjában

Pete Vlastelica legutóbbi interjúja alapján pedig a Blizzard összesen hat plusz csapatot szeretne hozzáadni a versenysorozathoz. 

Az Overwatch League első szezonja pillanatnyilag is tart, és jelenleg az utolsó alapszakaszi etap mérkőzésein szurkolhatunk a versenysorozatban lévő 12 alakulatnak. Szerencsére azonban a Blizzard már a jövőbe tekint, és nemrég az Activison Blizzard esports Leagues vezérigazgatója, Pete Vlastelica a német Handelsblatt gazdasági lapnak adott interjújában megemlítette, hogy milyen irányban is szeretnék kiterjeszteni a versenysorozatot a második szezonra. Az interjúban lévő legfontosabb és legérdekesebb információk a következők:

  • A terv alapján hat további csapatot szeretnének hozzáadni az Overwatch League jövőre induló második szezonjára. Az új helyszínek közül kettő Amerikában, kettő a Dél Ázsiai régióban, kettő pedig Európában lesz majd. 
  • Európában első körben Párizs, Berlin, illetve Amszterdam, továbbá a skandináviai régiót szemelték ki leginkább. 

A német nyelven kiadott interjúban egyébként erre rögtön felkapták a fejüket és rákérdeztek, hogy Berlin valóban a jelöltek közt van-e, mire Vlastelica az alábbiakat válaszolta.

"Mindenféleképpen szeretnénk egy csapatot Berlinben. Jelenleg is folynak a tárgyalások és anélkül, hogy bármilyen részletet elárulnék megerősíthetem, hogy legkésőbb a következő évben már lesz csapatunk a városban." 


Ebből a mondatból arra lehet következtetni, hogy ha nem is a második szezonban, akkor a harmadikban már biztosan szoríthatunk majd egy Berlini alakulat számára, a Blizzard azonban nem vésett kőbe semmit azzal kapcsolatban még, hogy milyen városok kerülhetnek be előbb a ligába. 

"Több befektetővel is tárgyalunk jelenleg Berlinben, viszont Párizsban, Spanyolországban és Svédországban is egyaránt folynak megbeszélések. Pillanatnyilag nem mondhatom meg, hogy mely két ország és város fog majd bekerülni a ligába, mivel főleg a minőségi faktorok játszanak szerepet a választásban. Annak adjuk el a franchise jogait, aki a legjobban illik a képbe és a legerősebb pályázatot adja be." 

Összességében jó látni hogy a Blizzard nem felejtkezett meg az öreg kontinensről, és a jövőre érkező második szezonban már akár három európai csapatnak is drukkolhatunk majd. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!