Bait pakli bemutató - szigorúan a metához igazítva

Bait pakli bemutató - szigorúan a metához igazítva

A csali paklik jelenleg fénykorukat élik: el is hoztunk hát nektek egy Rascal trióval megfűszerezett összeállítást.

A mostani metában szinte nem is lehet olyan meccset találni, ahol az egyik pakli ne dolgozna valamilyen csali kártyával. Így, hogy picit mi is igazodjunk a trendekhez, elhoztunk nektek egy verziót, amiben nem csupán egy csalétek kapott helyet. 

A pakli

A pakli, amelyet egy profi játékos, Carter állított össze fő tematikája a csalik köré épül, ezért senkit sem érhet meglepetésként, hogy öt darab is található benne ebből a fajtából. Ellenfeleid valószínűleg gyakran nyomják majd el Logjukat csak azért, hogy megállítsák vele Prince-edet, esetleg Rascal-jaidat. De akkor sem kell aggódnod, ha ők nem kerülnek egyből a kezedbe, mert a Princess, a Goblin Barrel és a Goblin Gang is jó célpont lehet számukra. Ez a pakli kifejezetten a nagyobb, terjedelmesebb deckek ellen épült, így célja, hogy folyamatos nyomás alatt tartsd ellenfeledet, miközben azért sebezni is próbálod. Ha azonban ellenfeled nem követ el egy hibát sem a mérkőzés folyamán, akkor a Princess-ed folyamatos védelem alatt tartva megpróbálhatod varázslataikat kicsalni a kezükből, majd jöhet is az agresszivitás, mondjuk a Goblinok személyében.

Statisztika

Fontos kártyák

Rascals

Mint ahogyan azt már ti is tudjátok ez a Common kártya borzasztó erősre sikeredett. Letételét követően könnyedén kicsalja ellenfeled Log-ját, azonban gyakran ez sem elég a nagyobb srác letakarítására: ha fent marad akkor gyorsan rakj le mögé valamit, mondjuk egy Goblin Barrelt, amivel még jobban ki tudod használni erőforrásait. 

Ugyan ilyet nem szabad írni, de nem hivatalosan is ez a kártya a fő nyerési esélyed, már csak akkor, ha sikeresen az ellenfeled tornyának közelébe tudod ledobni.

Prince

A Prince nagyon jól elbánik a földön mozgó ellenséges Tankokkal, ezért gyakran megéri nem csak egy előretörés alkalmával elnyomni.

Princess

A Princess igazi kettő az egyben karakter. Nagyon jó a védekezések alkalmával, de ha esetleg gyors támadáson töröd a fejedet, akkor is hasznos támogató kártyának bizonyulhat. Ha a játék későbbi szakaszába értek, akkor a híd közelében kijátszva akár még az ellenség tornyára is tud egy-két fájdalmas ütést mérni. 

Játékmenet

A játék korai szakasza

A legjobb nyitó mozzanat ennél a paklinál általában a Goblin Barrel, ugyanis ezzel a lappal a legnagyobb az esélyed egy korai Log kicsalására. Ez után egy Rascal trió és egy Goblin Gang is a pályára kerülhet folytatásként. A második opció egy Princess lehet, őt azonban inkább defenzív játékstílusban kell használni. Az első percben a már jól megszokott módon fő célodként rá kell jönnöd, hogy milyen paklival játszik az ellenfeled és el kell kezdened nyomon követni a cycle-jét.

A játék kései szakasza

A játék későbbi szakasza attól függ, hogy milyen deckel nézel farkasszemet. Ha erősebb játékstílusú, egy úton támadó paklit hozott a másik játékos, akkor folyamatos nyomást kell gyakorolnod az ellenkező ösvényre. Ha másik bait deckel hozott össze a sors, akkor a Princess-edre kell főként koncentrálnod, őt kell életben tartanod annak érdekében, hogy minél jobban tudj védekezni egy esetleges támadás során. Továbbá ki kell várnod, hogy ellenfeled elkövesse akár a legkisebb hibát a játék során, onnantól kezdve kell kezedbe venned az irányítást és megtorolnod azt. A játék az első torony ledöntése után sem érhet véget! Ha időd engedi folytasd a nyomást így megbizonyosodva arról, hogy a másik játékos nem tud a te várad közelébe menni.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!