A PUBG Corp. beperelte az Epic Games-t

A PUBG Corp. beperelte az Epic Games-t

A két játék közötti ellentétek egyre inkább éleződnek, a PUBG Corp. most már bíróságra is viszi az ügyet.

A Fortnite színre lépésével a PUBG igazán erős vetélytársat kapott, január-február magassága óta pedig már szebb számokat is hoz minden tekintetben. A PUBG Corp. a jogi lépéseket januárban kezdte meg az Epic Games ellen, arra hivatkozva, hogy a Fortnite túlságosan hasonlít a PUBG-hoz. Az ügy a szöuli központi kerületi bíróságnál van, de ennél több részlet egyelőre nem derült ki a per folyamatáról vagy épp következményeiről.

A Bluehole alelnöke és vezető producere, Chang Han Kim így nyilatkozott az ügy kapcsán:

"Szoros üzleti kapcsolat fűz minket az Epic Games-hez, ők a megalkotói az UE4 motornak, amit mi is használunk. Miután meghallgattuk a közösségünk visszajelzéseit, és mi magunk is megvizsgáltuk a játékmenetet, aggodalmaink merültek fel, hogy a Fortnite is elérheti azt, amit a PUBG.

Ez egy probléma, az Epic Games az a cég, akinek a motorját használjuk, és nagy összegű jogdíjat fizetünk nekik. Ez volt a mi üzleti kapcsolatunk, bíztunk benne, hogy ez a kapcsolat tovább folytatódhat, és lehetőségeket kerestünk arra, hogy a jövőben még szorosabban dolgozzunk együtt. De ők hivatalosan is a mi nevünket használták fel, hogy a játékukat promózzák. Igazán meglepő és kiábrándító volt látni, hogy az üzleti partnerünk a mi nevünket használja egy olyan játékmód reklámozására, ami a mienkéhez nagyon hasonlít."

Chang nyilatkozata alapján én úgy érzem, mintha ők a battle royale nevet és stílust a magukénak tekintenék; feltehetően ezt érti a "mi nevünk" alatt. Ez csak azért érdekes, mert maga az egész battle royale már a 2000-es évek elején alakult ki a Battle Royale című filmmel, továbbá a PUBG nevében sehol sincs benne az, hogy Fortnite vagy hogy battle royale. Hogy a per milyen következményekkel fog járni az még a jövő zenéje, de egyes játékosok szerint a PUBG-nak nem sok esélye lesz az Epic-kel szemben. Hiába áll mögöttük egy akkora cég, mint a Bluehole, hiszen az Epic a múltban is már lepöccintett a válláról ilyen per próbálkozásokat. Az viszont elképzelhető, hogy az eset után a PUBG grafikai motorja változni fog.

Frissítés: A per dokumentációját itt olvashatjátok

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!