Komoly Threat nerfet kaptak a tankok a BfA-ban

A Blizzard ezúttal nem szórakozott, és keményen odacsapott a nerffel.

Lassan itt a nyár, ami nem csak a forróságot, de a BfA-t is elhozza majd nekünk. Rá is fér a WoW közösségre, hiszen már szinte mindenki az új kiegészítővel van elfoglalva, mert már régóta nem érkezett új tartalom a játékba. Ezúttal egy újabb infómorzsa látott napvilágot, ami szerint, a tankok threat-je komoly nerfet fog kapni a következő kiegészítőben. Ez leginkább azt fogja jelenteni számunkra, hogy a tankok egy kicsit nehezebben fogják megtartani az aggrot a bossokon, csak a sebzésüknek köszönhetően. Hogy ezt kicsit jobban megértsük, nézzük is meg, hogy jelenleg milyen threatet generálnak a tankok.

Legion

A tankok jelenleg tízszer annyi threatet generálnak, mint amennyi DPS-t kiadnak magukból. Az Artifact fegyverekkel és egy komolyabb felszereléssel körülbelül 14 és 20 közé tehetjük a szorzót. Az auto attack-kok körülbelül 14-et, míg például a Druid Thrash-sének a vérzése 20 szoros Threatet biztosít a DPS-ünkhöz képest.

Battle for Azeroth

A következő kiegészítővel az alap tízes szorzó négyre fog csökkenni. Ez egy igencsak tekintélyes threat csökkentés a Legionhöz képest. Pár tank lehet, hogy 80%-kal kevesebbet tud majd generálni, mint ezidáig. Persze ez nagyban változhat még a BfA-ban, így egyelőre nem vehetjük készpénznek a változtatásokat. Összehasonlításképp a Skittish affix jelenleg 75%-kal csökkentette a threatet, amivel néha már komoly gondjaink is akadhattak.

Leegyszerűsítve: 16k-s DPS-nél 64 ezres threatet fogunk elérni, míg eddig 220-320 ezret értünk el.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!