Leleplezték az ECS 5. szezonjának csoportjait

Leleplezték az ECS 5. szezonjának csoportjait

Egy hét múlva indul az ECS 5. szezonjának döntője, a szervezők pedig felfedték a csoportokat, valamint azt az új metódust, amit ezentúl használnak.

Az eddigi legizgalmasabb ECS döntő elé nézünk. Olof "olofmeister" Kajbjer visszatért a FaZe-be, Pujan "FNS" Mehta utoljára játszik a Cloud9-nal, ráadásul még csak nem is irányítóként, itt debütál majd a fnatic IGL-jeként Richard "Xizt" Landström, és a G2 is nagy valószínűséggel a Richard "shox" Papillon és Kévin "Ex6TenZ" Droolans nevével fémjelzett gárdával jelenik meg Londonban. A szervezők most felfedték a csoportokat és az új metódust, amivel kialakították őket.

NBK egy karnyújtásnyira van a Cloud9-tól

A források szerint jelenleg is gyakorol velük, így minden bizonnyal a francia irányító váltja majd FNS-t.

Komoly meglepetésre természetesen nem kell számítani; ezt a rendszert az ESL használta korábban például a Pro League tavalyi szezonjaiban, még amikor végtelen Bo1-eket játszattak a körmérkőzéses csoportkörökben. Igen egyszerű, az európai és észak-amerikai divízió első helyezettjei két külön csoportba kerülnek, majd sorban mindenki választhat egy csapatot, ami a másikba kerül.

A gyakorlatban ez úgy festett, hogy az Astralis az A, az NRG a B jelű kalapba került. Először a dánok választhattak, akik egyértelműen a legnagyobb nemezisüktől, a FaZe-től szabadultak meg, így ők a B csoportba kerültek. Ezután jöhetett az NRG döntése, akik a fnatic-kal egészítették ki az A csoportot. A FaZe kapott lehetőséget utánuk, és rögtön meg is váltak a Liquidtől, amit még lehet megbánnak, ugyanis a svédek a G2-t varrták a nyakukba. A franciák az ilyen formában utoljára játszó Cloud9-t tették az A kalapba, így végül a Luminosity maradt ki, akik értelem szerint a B csoport negyedik, egyben utolsó gárdája lettek.

A csoport B csoport
Astralis NRG
fnatic FaZe
Liquid G2
Cloud9 Luminosity

Az ECS 5. szezonja június 8-10. között lesz a londoni SSE Arénában, ahol a győztes 250 000 dollárt visz haza. A torna első fele GSL rendszerben zajlik majd, míg a rájátszástól a már megszokott egyenesági kieséses formátummal találkozhatunk. A nyitómeccsen rögtön egy kuriózumot láthatnak az érdeklődők, ugyanis a második szezon győztese csap össze a legutóbbi Major bajnokával, vagyis az Astralis és a Cloud9 játszanak majd.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!