Két új lapost, fejhallgatót és villámgyors gaming routert villantott az ASUS ROG

Két új lapost, fejhallgatót és villámgyors gaming routert villantott az ASUS ROG

Az ASUS nem szűkölködött a bejelentésekkel, –bár kétségkívül a ROG Phone volt a legnagyobb dobás.

A mai napon hivatalosan is elkezdődött a Computex 2018, ám az érdekességekből már tegnap sem volt hiány, hiszen az ASUS, illetve a hozzá tartozó Republic of Gamers már egy tegnapi konferenciáján felfedte az idei év újdonságait. Ezek közül kétségkívül a ROG Phone szólt a legnagyobbat, ám emellett volt néhány "apróság" (ami nem is apróság), ami még figyelemre méltó lehet tőlük.

Valóságos erőművet épített a zsebünkbe az ASUS ROG

Bár még fogalmunk sincs, hogy mi fogja kihasználni ezt az óriási nyers erőt.

A fent említett mobil mellett bejelentették a két legújabb gamer laptopjukat: az ASUS ROG Strix SCAR II-t, illetve a ROG Strix Hero II-t. Ahogy azt sejteni lehet, mindegyik egy-egy eldjének a továbbfejlesztett verziója. Míg a SCAR II-t főképp az FPS pártiaknak szánták, addig a Hero II-t a MOBA-műfajú játékok szerelmeseinek küldik a készítők.

A SCAR II-ről már első látásra megmondhatjuk, hogy egy gamer laptopról beszélünk, –köszönhetően a rajta elhelyezkedő LED csíknak. A kijelzője 144 Hz-es, 3 ms válaszidejű és 15,6 colos: ez talán még éppen az, amin lehet játszani, de a mozgatása sem túl komplikált. Belül egy Intel Core i7-8750H (vagy választhatóan egy i5-8300H) hajtja, a minél gördülékenyebb játékélményért pedig egy 8 GB-os NVIDIA GTX 1070 felel. Természetesen olyan kényelmi funkciók is helyet kaptak benne, mint a többantennás Wi-Fi, illetve szinte mindegyik, mostanság népszerű portot megtaláljuk az oldalán.A ROG Strix Hero II ennek a laposnak a kistestvére: specifikációik szinte teljesen megegyeznek, egyedül a videokártya más. A GTX 1070 helyett "csak" egy 6 GB-os 1060-at találunk benne, –azonban az ajánlott területre, a MOBA játékokhoz ez is bőven elég lesz.

Sokakat érintő meglepetés lehet a ROG új fejhallgatója, a ROG Delta. Erről is első látásra lerí, hogy egy maximálisan játékosoknak tervezett darab: a fülpárnákon és a ROG logón néhány óriási LED-nek is helyet szorítottak a tervezők, amik bármilyen színben képesek világítani. Nem hiszem, hogy ettől bármilyen termék "gamer" lenne, mindenesetre a többségnek valószínűleg bejön ez a dizájn. A hangzása a helyszíni beszámolók alapján azonban kiváló (ez plusz pont!), és megfelelő audiovizuális élményt nyújt. Szerencsére a konzolosokra, sőt a telefonosokra is gondoltak a mérnökök, így a szokásos 3,5 mm-es jack helyett USB-C csatlakozót kapott, sőt, még egy type-A adaptert is kapunk hozzá, ha esetleg valamelyik konzolunkhoz használnák.

A fent említett kiegészítők mellett a ROG még bejelentette az új, tényleg gamer routerét, a GT-AX11000-t: ez az ígéretek szerint vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is elérheti a 10 Gbps-os sebességet, ebben a 8 darab antennája, és a Wi-Fi 802.11ax szabvány segít neki. Ezzel egyébként ez a jelenleg elérhető leggyorsabb hálózati összekötő a piacon.

A gyártó egyelőre egyik termék árát sem osztotta meg a nagyközönséggel, –ám abban biztosak vagyunk, hogy egyik sem lesz egy olcsó mutatvány a maga szintjén.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Képek, forrás: Trustedreviews, anandtech

Kövess Minket!