Mindkét Los Angeles-i csapat ott lesz a Stage 4 rájátszásában!

A Gladiators ugyanis tegnap fordítani tudott a London Spitfire ellen, bebiztosítva továbbjutásukat.

Az Overwatch League negyedik etapja rendkívül izgalmasan alakul eddig, mivel a mérkőzéseknek már nem csak az etapvégi, hanem a szezonvégi rájátszás is a tétje. A New York Excelsior már korábban bebiztosította helyét a playoffs-ban, a Los Angeles Valiant pedig nemrég nyerte el a belépőt. A további négy fennmaradó helyért viszont még mindig folyik a véres küzdelem. A negyedik hét első napjaiban sok minden eldőlni látszik; a Fusion például nagy győzelmet aratott a Dynasty felett, akik valószínűleg már nem fognak tovább menni. 

A Philadelphia Fusion hatalmas lépést tett tegnap a rájátszás felé

A Dynasty esélyei viszont szinte elszálltak és csoda kellene hozzá, hogy továbbmenjenek.

Na de térjünk is rá az aktuális hét utolsó versenynapjára és lássuk az eredményeket!

London Spitfire vs. Los Angeles Gladiators

A Gladiators ezen a héten már kisebb csodával sikeresen megverte az Excelsior-t, a továbbjutáshoz azonban a London ellen is mindenféleképpen nyerniük kellett. A meccs viszont nem indult fényesen a Los Angeles számára, mivel a Spitfire behúzta Blizzard World-öt és Horizon-t is, Oasis-en és Gibraltar-on viszont megtörtént a lehetetlen, és 2:2 állással érkeztünk meg a tiebreaker-hez. Érdekes módon Nepal-on a Gladiators ismét hatalmasat alakított, és két kör alatt behúzta a helyszínt, megszerezve ezzel a végső győzelmet. A csapat számára ezzel biztossá vált a jövőhét végén rendezendő negyedik etapos rájátszás, ráadásul a szezonvégi Playoffs-hoz is jóval közelebb kerültek. London Spitfire vs. Los Angeles Gladiators: 2-3.

New York Excelsior vs. San Francisco Shock

A New York Excelsior érdekes módon mindkét legutóbbi találkozóját elvesztette, amiről úgy vélekedik a versenysorozat csípős nyelvű kommentátora,  Christopher "MonteCristo" Mykles, hogy a csapat nem nyújt 100%-ot, és –amerikai kifejezéssel élve– "sandbaging-elnek". Nos a találkozón tisztán látszott, hogy valami tényleg nincs rendben a koreaiaknál: King's Row-t ugyan nyerték, Hanamura viszont döntetlen lett, ráadásul Oasis a Shock-nál kötött ki, és 1-1es állással érkeztünk meg Dorado-ra. A mexikói pályán érdekes módon már mintha semmi gond nem lett volna az Excelsior-nál, és domináns győzelmet arattak, –behúzva ezzel a végső győzelmet. New York Excelsior vs. San Francisco Shock: 2-1.

A meccs érdekessége, hogy Monte egy homokzsákkal a kezében kommentálta végig az egészet, –reagálva a véleménye miatt kialakult reddit drámára, és a koreaiak aktuális teljesítményére.

MonteCristo on Twitter

Ready to cast the next match with @ggdoa! NYXL vs SF Shock https://t.co/0H33rs32Nx

Houston Outlaws vs. Los Angeles Valiant

A Los Angeles Valiant veretlenül érkezett a találkozóra, és papíron abszolút ők számítottak a meccs esélyesének. Nos, a papírforma nagyjából be is jött, és a Valla –ha nem is simán–, de minden pályán legyőzte az Outlaws-t, megőrizve vezető helyüket a negyedik etapban, plusz megerősítve pozíciójukat az alapszakaszi végelszámolásnál. A csúnya vereségnek köszönhetően a Houston esélyei minimálisra csökkentek a szezonvégi playoffs-al kapcsolatban, és –akárcsak a Dynasty esetében–, csoda kellene, hogy továbbjussanak. Houston Outlaws vs. Los Angeles Valiant: 0-4.

A Stage 4 eredménytáblája egyébként a negyedik hét után a következő:


KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!