Tempo Storm Meta Snapshot - A meglepetés ereje

Tempo Storm Meta Snapshot - A meglepetés ereje

A nerfek ereje még most is nagyban érezhető: teljesen átalakult a Tier 1 és a legtöbb, alig két hete még népszerű összeállítás már Tier 2-ben szenved.

A TempoStorm adott időközönként ontja magából az épp akkor érvényes Standard és Wild meta statisztikáit természetesen Tier listákra bontva. Az előző, általunk is bemutatott ilyen gyűjtemény szinte rögtön a nerfek után volt esedékes, most pedig, hogy ennek a zűrzavaros időszaknak is már boldogan inthetünk búcsút, a szerkesztői csapat egy újabb metaelemzéssel lepett meg minket. Mi pedig sikeresen meg is hökkentünk. Az eddig ismeretes Tier 1-es lista szinte teljesen megsemmisült: a sokak által kedvelt paklik átcsúsztak Tier 2-be és eddig az alacsonyabb szinteken senyvedő összeállítások vették át a helyüket.

Tier 1 - az eddig ismeretlen erő

Valószínűleg már ti is megszoktátok az Miracle Rogue-ok, Odd Rogue-ok és más tempó paklik uralmát. De most egy csöppet sem kell aggódnotok emiatt, ugyanis az előbb felsorolt típusok a nerf utáni időszakban visszaestek és új deckek vették át a helyüket (azért az első helyet még még mindig egy ilyen Aggro pakli kaparinthatta meg magának). Igaz nem teljesen ismeretlen összeállításokról beszélhetünk, azonban népszerűségek egészen a változtatások bevezetéséig nem volt annyira magas. Ha megnézitek a listát, akkor láthatjátok, hogy az első három helyet egy-egy újabb összeállítás foglalta el, még a negyedikre és ötödikre a Shudderwock Shaman és a Cubleock szinte bebetonozta magát.

Token Druid

A Token Druid erőssége a megidézhető 1/1-es lényeiben rejlik, célja így csak is az lehet, hogy ezeket a minionokat buffolva szerezze meg a tempóelőnyt a meccs során. Ha gyorsan átpörgetitek a listát, akkor rájöhettek, hogy a rajta szereplő Violet Teacher és Whispering Woods azok a lapok, amelyek az összeállítás mozgatórugójaként funkcionálnak, ugyanis ők árasztják el a pástot a kis tokenekkel, amik gyorsan nagyra tudnak 'nőni'.

Taunt Druid

A Taunt Druid a Witchwood kiadásakor az egyik hype pakli volt, viszont a játékosok gyorsan rájöttek, hogy a Paladin és a Warlock sokkal jobb nála, ezért amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan félre is tették. Viszont a nerfek után újra előbukkant és most úgy néz ki, hogy nem megy sehova. Az érték abban rejlik, hogy egy meccsen a Hadronox többször is visszajön és persze érvényesíti a DR képességét. Ezzel persze sok Aggro pakli nem tud mit kezdeni, illetve a Control párbajokban is felveszi a kesztyűt.

Even Warlock

Valószínűleg sokan találkoztatok már mostanság az Even Warlockkal Rankeden, ezen pedig mi nem tudunk csodálkozni. A 8/8-as Mountain Giantek és a folyamatos tempo köré épülő összeállítást még egy 1 manás hősképességgel is megspékelték az összeállítói, így már az első körtől folyamatosan biztosítva van a kártyahúzás. Arról már nem is beszélve, hogy ha szerencséje van a játékosnak akár már a harmadik-negyedik körben kikerülhet a Mountain Giant.

Shudderwock Shaman

A Witchwood különlegessége, a Shudderwock Shaman igaz sok nerfet látott már (főként úgy, hogy legfontosabb alkotóelemét Shudderwock-ot nerfelték, majd ezt a változtatást visszavonták), azonban úgy tűnik, hogy még így is a játékosok egyik nagy kedvencévé nőtte ki magát. 

Cubelock

Rajta kívül a Cubelock is biztos befutóként foglalhatta el helyét a listában. Első megjelenése óta (ami még jóval a Witchwood életbelépése előtt volt) a Warlock játékosok egyik kedvenc típusává válhatott, amin tényleg nem lehet sokat csodálkozni. Az egyik pillanatról a másikra elszaporodó agresszív paklik ellen tökéletes megoldás, ez a Control verzió, ami a Skull of the Man'ari és a Carnivorous Cube köré épül. 

Tier 2

Most pedig jöhet az igazi feketeleves: az eddig nagyszerűen teljesítő, első helyért versengő paklik, amelyek csak úgy égették ki egymás után az ellenfeleket, teljesen visszaszorultak és Tier 2-ben küzdhetnek meg egymással.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!