A Los Angeles Valiant nyerte az Overwatch League negyedik etapját!

A Los Angeles Valiant nyerte az Overwatch League negyedik etapját!

A csapat magabiztos játékkal verte meg a kétszeres címvédő New York Excelsior-t. 

Az Overwatch League negyedik etapjában igencsak felborultak a korábban megszokott csapatok közti erőviszonyok, mivel nem mindenki tudott elér hamar alkalmazkodni a megváltozott metához. A körülmények miatt a szezonvégi rájátszásért folytatott küzdelem különösen kiélesedett az elmúlt néhány hétben, és az utolsó pillanatig kérdéses volt, melyik hat csapat juthat tovább. Az alapszakasz utolsó hete emiatt korántsem telt el izgalom nélkül. Ha kíváncsiak vagytok az eredményekre és a mérkőzésekre, az alábbi cikkünkből kiindulva tudjátok őket megtekinteni. 

Tegnap este véget ért az Overwatch League alapszakasza

Ma éjjel viszont még vár ránk a Stage 4 125 ezer dollár összdíjazású rájátszása.

Az alapszakasz 12 mérkőzése után azonban tegnap hátra volt még a Stage 4 rájátszása, ami összességében remek szórakozást nyújtott az érdeklődők számára, mivel a meccsek izgalmasak voltak. Na de nem is húznám tovább az időtöket, lássuk az eredményeket!

Los Angeles Valiant vs. Los Angeles Gladiators

A Gladiators nagyot kockáztatott azzal, hogy a leggyengébb ellenfélnek számító Dallas Fuel helyett inkább Battle for Los Angelest szerettek volna az elődöntőben, mivel a Valla a negyedik etap során igencsak jó formát mutatott. A körülmények tekintetében a mérkőzés különösen izgalmasan alakult, mivel a két csapat egymásnak dobálgatta a labdát és 2:2 állással érkeztünk meg a tiebreaker-ig. A mindent eldöntő Dorado-n a Valiant támadása ugyan megakadt a harmadik pont előtt, oldalcsere után viszont olyan védekezést mutattak az első pontnál, amivel a Gladiators egyszerűen nem tudott mit kezdeni, –szóval a Valla megnyerte a pályát és a mérkőzést is, továbbjutva a döntőbe. Los Angeles Valiant vs. Los Angeles Gladiators: 3-2.

Dallas Fuel vs. New York Excelsior

A Dallas Fuel nagyjából az esélytelenek nyugalmával vágott neki a találkozónak. Azonban a meccs korántsem alakult unalmasan és egyoldalúan. Gibraltar-t és Horizon-t ugyan megnyerte az Excelsior, a Dallas hatalmas meglepetésre zseniális játékot mutatott Lijiang-on, ráadásul King's Row-n is jobbnak bizonyultak a koreaiaknál, szóval következhetett itt is a sorsdöntő Dorado. A mexikói helyszínen a Dallas támadott először, viszont csak a második pont előttig tudták eltolni a payload-ot, védekezésük viszont nem volt elég az Excelsior ellen, akik ugyan nem simán, de célba juttatták a csomagot, megnyerve ezzel a mérkőzést. A találkozó érdekessége egyébként, hogy Taimou és Pine zseniális Widowmaker párbajt vívtak egész végig, amit mindenféleképpen érdemes visszanézni. Dallas Fuel vs. New York Excelsior: 2-3.

New York Excelsior vs. Los Angeles Valiant

A New York Excelsior zsinórban negyedszer jutott az etap rájátszásba, azonban az elmúlt néhány hetes ingadozó teljesítményük és a Dallas elleni elődöntő időbeli közelsége miatt benne volt a pakliban, hogy a címvédés nem fog összejönni. Dorado-n komolyan be is kezdett a Valiant és megszerezték a vezetést. Hanamura első pontját viszont teljesen megtartotta az Excelsior –így kiegyenlítődött az eredmény. Oasis-t abszolút dominálva nyerte meg a Los Angeles, hatalmas meglepetésre pedig megfogták Blizzard World első pontját, –amit támadásban már szinte játszi könnyedséggel foglaltak be–, amivel megnyerték a mérkőzést és a 100 ezer dolláros fődíjat. New York Excelsior vs. Los Angeles Valiant: 1-3.

Az Overwatch League most kisebb pihenőre megy, és vissza sem tér egészen a Július 11-én kezdődő rájátszásig, aminek negyeddöntőiben a Boston Uprising vs. Philadelphia Fusion, illetve a Los Angeles Gladiators vs. London Spitfire meccseket tekinthetjük majd meg. 

Nektek egyébként hogy tetszett a versenysorozat alapszakasza? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!