Hotfix érkezik az ADC tárgyakra, visszatérhetnek a lövészek?

Hotfix érkezik az ADC tárgyakra, visszatérhetnek a lövészek?

Hetek óta attól hangos minden, hogy az ADC-k mennyire használhatatlanok a tárgyaik miatt. Ezen javítana a Riot Games.

Az ADC-k utolós mentsvára a profi környezet lett volna, ám ott talán még nagyobb fiestát rendeztek mint a solo queue meccseken, és lassan már tényleg minden megfordult az alsó ösvényen: legyen az Lulu, Vladimir, Irelia, Darius, de még Heimerdinger is tiszteletét tette. Ebből is kiderült, hogy itt már nem csak dacról van szó, hanem a lövészek egyszerűen tényleg ennyire elgyengültek, hogy már tétmeccsen sem éri meg őket választani. Pár kivétel azért még akad Ezreal, Lucian, Kai'Sa és Varus személyében, de utóbbi kettő itt is inkább on hit AP karakter.

Fejreállt meta? Íme pár hős, akit jobb, ha elkerülsz!

Aioween,Greg | 18/06/18 16:00 Nem mondunk azzal senkinek újat, hogy a mostani frissítésben jócskán feje tetejére állt az egész LoL. Mindegy milyen szerepben játszunk, a változások közel mindenkit érintenek, Teemo támogatót, Vladimir „lövészt" meg persze a dzsunglerharcos Taliyaht is.

Úgy látszik ezt ezt megelégelte a Riot Games és meg sem várják a következő hivatalos patch-et, hanem hotfix során erősítenek pár ADC tárgyon. Nem csoda, miután Heimernek –ha csak két meccs után is–, de egyelőre 100%-os győzelmi aránya van a profi meccseken, no meg mindenhol bruiserek, miközben a lövészek az öltözőben malmoznak.  Riot Maple jelentette be a változásokat twitterén.

Mint látható, rögtön három tárgyat is módosítanak; azonban nem nyers buffokra kell leginkább gondolni, inkább amolyan finomhangolásokra. Az köztudott, hogy jelenleg nagyon drágák az ADC tárgyak, emiatt is maradnak le a többiekkel szemben. Hogy ezt kompenzálják, az Infinity Edge árát 3700-ról 3600-ra csökkentik, itt más nem változik.

Nem úgy, mint a Stormrazornél, ahol egyrészt nő a kapott ad mértéke 70-ről 75, a passzív működése azonban módosul. 10% helyett 20% mozgási sebességet kapunk, viszont azt csak 0,75 másodpercre az eddigi 1,75 helyett. Emiatt tehát kisebb távot tudunk megtenni, de a pillanatnyi plusz sebesség lehet, hogy pont jobban jön a helyezkedésnél.

Végezetül az Essencre Reaver passzívja –amit az ulti után kapunk– rövidebb ideig fog tartani (8 helyett csak 6 másodpercig), tehát ennyi idő alatt tudjuk az alapképességeink CD-jét csökkenteni alaptámadásokkal. Ez nerfnek tűnhet, viszont emellé a kapott támadási sebességbónusz is változik: 30%-ról 50%-ra növekszik, tehát gyorsabban dobáljuk majd őket.

Az Infinity-nél nagyon nincs mit értékelni: az egyszerűen olcsóbb lesz, –míg a másik kettőnél ismételten az időzítésen van a hangsúly. Ugyan rövidebb ideig biztosítanak plusz erőt, ám akkor sokkal koncentráltabban. Emiatt úgy gondolom, hogy ez a két változás hasznos lehet a lövészeknek, bár nem feltétlenül old meg minden problémát. Az Infinity árcsökkenése azonban szinte semmit nem számít, mert a meccsek továbbra is sokszor hamarabb véget érnek, semmint a lövészek hasznos szintre jutnának.

Jó eséllyel érkeznek még buffok, vagy egyéb finomhangolások a 8.13-ba, –főleg a lövészek kapcsán–, illetve az ígéretek szerint a mid jungle helyzettel is kezdenek valamit.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!


Kövess Minket!