Taliyah okozhatta az NA LCS szerverösszeomlást, most Koreában is bajt kever - videó

Taliyah okozhatta az NA LCS szerverösszeomlást, most Koreában is bajt kever - videó

Érdekes hős és idézői képességpárosok okozták az utóbbi időben a fagyásokat, valamint az NA LCS CG vs FOX összeomlást is.

Úgy látszik sikerült fény deríteni a hibák okára, bár sejtése eddig is volt a Riotnak. Történt ugyanis múlt hétvégén, hogy a Clutch Gaming vs Echo Fox mérkőzés 32 perc után abbamaradt, mivel mind a 10 játékost ledobta a szerver, ami aztán össze is omlott teljesen. Olyannyira, hogy a már ismert Chronobreak eszközzel sem tudták helyreállítani, í–gy a győzelmet végül az Echo Fox-nak ítélték.

Összeomlott az NA LCS kliense, az Echo Fox-nak ítélték a győzelmet

Aioween | 18/06/18 09:27Bő fél óra utána a kliens, illetve a szerver is összeomlott az NA LCS színpadán, és az időt sem tudták "visszapörgetni", -így az Echo Fox kapta a győzelmet. Érdekes események történtek a tegnap esti NA LCS meccsek során. Az Echo Fox vs Clutch Gaming összecsapáson ugyanis a játék összeomlott, teljesen.

A számítástechnika világában előfordulhatnak hibák, –hiszen nagyon sok a változó–, amelyek összessége néha érdekes eredményeket produkálhat. Azóta viszont úgy tűnik, hogy nem egy egyszeri esetről van szó, és a Riot Games munkatársai nagyjából be is tudták határolni a hiba okát. Nagy eséllyel Karthus és Taliyah okozhatja a gondot, azok is csak akkor, ha Smite-ot használnak. Ez Taliyah és Karthus esetében is előfordul mostanság: előbbi tényleg a dzsungelbe megy, míg utóbbi miden tartózkodik, de a junglet is lefarmolja. A koreai LCK bírák döntése szerint a két karaktert nem zárják ki teljesen, de a Smite használatát megtiltják rajtuk, amíg nem javítják ki a hibát.

Ez még mindig egy jobb megoldás, mint az hogy teljesen kikapcsolnák a hősöket, bár kérdés, hogy ez valóban elég-e. A mai Kingzone DragonX és KT Rolster meccsen ugyanis Mata próbált volna a T2-es alsó ösvényes tornyához jutni. Az oda vezető utat egy korábban elhelyezett Taliyah fal blokkolta, ám annak már hűlt helye volt. Ettől függetlenül az alábbi videóban tisztán látható, hogy Mata Alistarja valahogy nem találja a megfelelő utat, –pedig látszólag elég egyértelmű, hogy milyen irányban kellene mennie.

Ebben az esetben két szomorú dolog is felfedezhető. Egyrészt Taliyah az ő csapatában van, és igen a fal mindenki ugyanúgy blokkol, amíg él, de a fennmaradó fantom fal is ugyanúgy büntet mindenkit. A másik –és talán ez a fontosabb–, hogy a Taliyah, azaz Ucal miden játszott, ráadásul Exhausttal, tehát Smite-ról szó sincs és a hiba láthatóan így is fennáll. Ha elsőre nem tűnik fel pontosan miről is van szó, figyeljétek a 16. másodperctől, ahogyan Alistar többször is láthatóan egy egyenes mentén fordul vissza a bázisa felé, pedig Mata csak előre szeretett volna menni a T2-es torony irányában.

Hogy lesz-e ennek komolyabb következménye, még nem tudni. Egyelőre csak ennyi biztos, hogy Smite-tal sem Karthus, sem Taliyah nem játszható a profi ligákban. Jó esély van arra is egyébként, hogy ez a Taliyah bug már évek óta létezik, csak eddig kevés olyan elvetemült volt, aki a dzsungelbe hozta volna Smite-tal, talán ezért sem derült eddig fény rá.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!


Kövess Minket!