Mit techelj a jelenlegi metában?

A techkártyák mindig is fontos elemét képezték a játéknak. Összegyűjtöttük a jelenlegi metában a leghasznosabbakat!

A Hearthstoneban az alap paklitípusokat hosszú órák során fejlesztik ki a profi játékosok, amik alapjaiban határozzák meg a meta alakulását. A deckek gerince tehát többnyire adott, ha sikeresen akarunk teljesíteni, –de néhány lap kicserélésével alkalmazkodhatunk az aktuális ellenfelekhez és saját szájunk íze szerint alakíthatjuk a paklikat. Ezek a cserélhető lapok a techkártyák, amiket most be is mutatunk röviden a jelenlegi metakörnyezetben!

Az adott szituációra reagáló lapok egyik legnagyobb előnye, hogy mindig lehet értük nyúlni, ha a szükség megkívánja, hiszen a Classic szettbe tartoznak (egyelőre). Ezek általában egy speciális effekttel rendelkeznek, viszont ha a megfelelő pillanatot elszalasztjuk velük, egy gyenge testet kapunk, és így egy helyet elpazaroltunk a paklinkban. Ha beválik, akkor érkezik a „high reward”, –viszont ha üresbe kell kipakolnunk, az akár a mérkőzésbe is kerülhet.

Black Knight

A fekete lovag, ami 6 manáért egy gyenge statokkal rendelkező lény, viszont a jelenlegi metában kulcsfontosságú lap lehet. A tökéletes célpont egyértelműen a Lich King és a hasonló hatalmas tauntok, de tempoból már egy Tar Creeper költségű lény leszedésével is óriási előnyre tehetünk szert. A Midrange deckekbe beférhet (Even Warlock), a lassabb Control változatokba szinte kötelező jelenleg.

Mind Control Tech

Az Even Pala metában sokkal erősebb volt (Call to Arms miatt főleg), de jelenleg így is kötelező eleme a Spiteful / Taunt Druidoknak és a Shudderwock Shamanoknak, hiszen a harmadik körben akár üresben is kijöhet, nem veszítünk vele akkora tempot. További lassabb deckekbe is beférhet, főleg akkor, ha a szembejövő ellenfelek között sok a boardcentrikus pakli.

Harrison Jones

A Cube Lockok, Tempo Magek ellen tökéletes, de az Odd Paladin és a Malygos / Togwaggle Druid is jó ellenfél lehet a Harrison Jonesos deckeknek. Drágább mint egy Acidic Swap / Gluttonous Oooze, cserében megjutalmaz minket 1-2-3 lappal is, ha sikerül időben kijátszani. A lassú Warriorokba kötelező elem, hiszen a laphúzásban gyengélkedik a class, de mások is tehetnek egy próbát vele.

Acidic Swamp Ooze / Gluttonous Ooze

Even vagy Odd mechanikák miatt mindkét ragacsos lénynek van helye a jelenlegi metában. A rengeteg fegyver megkeserítheti az életünket ezért kötelező szinte minden „nem aggro” deckbe belepakolni legalább egy darab alacsonyabb manaköltségű Oozet. (A 3 manás Toxic Sewer Ooze és az 5 manás Corrosive Sludge teljesen felesleges bárhova is.)  Nem veszítünk vele tempot, –ha üresbe tesszük ki–, és ha csak egy Rogue Hero Powert szedünk le vele, már megérte azt az egy helyet a paklinkban.

Tinkmaster Overspark

A különleges legendary lap, ami teljesen egyedi effekttel rendelkezik, ezért nincs rá alternatíva jelenleg a kártyák között. Tökéletes counter lehet a Warlockra és a Taunt Druidra. A Locknál megmókusozhatunk egy hatalmas Voidlordot, vagy Mountain Giantet, amíg a Taunt Druidnál a Witching Hour működését szabotálhatjuk egy nem várt beasttel. Másik felhasználási módja lehet, ha például Odd Palában a saját kis tokenünket változtathatjuk át egy 5/5 Devilsaur-rá, –így nagyon olcsón lehet hatalmas boardunk a semmiből. Nem feltétlen éri meg legyártani, de ha már megvan, akkor több pakliban is kipróbálhatjátok.

Doomsayer

A tökéletes lap, minden deckbe, aminek a korai szakaszban problémái lehetnek a tempo tartásával. Elő lehet vele készíteni egy hatalmas Mountain Giantet, –vagy egyéb nagy lényt–, így üres boardra érkezhet a fenyegetésünk. Bevédhetjük tauntokkal, így csak a silence effektere gyenge igazán. Rengeteg szituációban van benne érték, így a lassabb midrange/control deckekbe kötelező elem lehet. Jelenleg a Warlock, a Shaman, a Mage és a Priest használja előszeretettel, –de más classokban is bármikor feltűnhet újra.

Prince Keleseth

A legkisebb herceg számos decknek alappillére volt, de a jelenlegi metában csak azokban a változatokban kap szerepet, amik vagy Even lapokkal játszanak, vagy nincs olyan két manás lény vagy spell, ami kulcsfontosságú a pakliba. Ezért is lehet szerves része a Shudderwock Shamanoknak és a Recruit Huntereknek. Ameddig nem érkezik meg az új kiegészítő az új lapokkal, addig várhatóan a Prince Keleseth is boldogan kitölti a két manás űrt több típusban is. 

Mi ezeket a techlapokat gyűjtöttük össze a jelenlegi metához igazodva, amelyek hozzásegíthetnek titeket a még jobb eredmények eléréséhez.

Ti melyikeket játsszátok a paklijaitokban? Mit hiányoltok a listáról?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!