Token Druid a világ ellen - Kezdőkéz és stratégia minden kaszt ellen

Ha meglátod, hogy a másik oldalon milyen ellenfél vigyorog, –akkor egyből lehet fogalmad arról hogy milyen lapokra vadászol, és milyen stratégiát érdemes követni.

Egy nap híján kereken egy hónapja osztottuk meg veletek a Token Druid részletes beszámolóját, –különböző változataival egyetemben. Az archetípus pedig az elmúlt időszak alatt –nem meglepő módon– a meta egyik legkedveltebb összeállításává nőtte ki magát. Nem akarjuk újra megismételni a leírást, –ugyanis a fontos kártyákban nem történtek változások, (ezért lentebb belinkeljük nektek a szóban forgó cikket)–, azonban előző írásunkban nem tértünk ki részletesen egy igen sarkalatos pontra: a különböző hősök elleni kezdőkéz, illetve játékstílus meghatározására. Valószínűleg már ti magatok is megtapasztaltátok, hogy decktől függetlenül minden hős ellen máshogyan kell játszani. Éppen ezért lehet az, hogy egyszer inkább a defenzív kártyákat részesítik előnyben a játékosok, majd később, ugyanazzal a paklival tempózzák le az ellenfél arcát. A legtöbben pedig ezt szokták elrontani egy-egy deck kipróbálásakor, hogy ugyanolyan stílusban játszanak az összes mérkőzés során, nem használják ki az esetleges kiskapukat, erősségeket. Ha ti sem szeretnétek ezt a hibát elkövetni, akkor fussátok át gyorsan a cikket és memorizáljátok, hogy mely játékforma mely esetekben használatos.

Token Druiddal a metapaklik ellen

Az érkező nerfek megboríthatják a jelenlegi metát, –de a Token Druid vajon nyertesként, vagy vesztesként kerül majd ki belőle? A cikkünkben erre is választ keresünk.

Warlock játékos ellen

Kezdőkéz: Wild Growth, Oaken Summons, Nourish, Ultimate Infestation 
Stratégia: Nem túlzunk akkor, ha azt írjuk, hogy a Warlock talán az egyik legrosszabb ellenfele a Token Druidnak. Sajnos a különböző típusoknál között nincsen kivétel, így a Cube, az Even és a Zoo is a nehéz kategóriába sorolható (ezért is lényegtelen, hogy melyikkel veszed majd fel a harcot a meccs során). A csúnya, kettő manát kóstáló Defile az, ami a legnagyobb ellenséged lehet az összecsapás alatt, mivel simán letakarítja a Wispering Woods és Soul of the Forest kombinációt a tábláról. Így ezt érdemes lehet körbejátszani, –azonban sajnos ezeknél a meccseknél olyan 70%-ban az ellenfeled nyer.

Paladin játékos ellen

Kezdőkéz: Wild Growth, Oaken Summons, Swipe, Nourish, Spreading Plague 
Stratégia: A Token Druid a statisztikák szerint könnyedén gyűri maga alá az Odd Paladinokat, ami hatalmas előnyt jelent Ladderen, –mivel a Paladin ezen típusa nagyon népszerűnek számít–, így igen jó nyerési rátát tudsz magadnak kialakítani a Druiddal. Egy jó időben elpattintott Spreading Plague, gyakorlatilag meg tudja nyerni a meccset.

Priest játékos ellen

Kezdőkéz: Wild Growth, Oaken Summons, Malfurion the Pestilent, Ultimate Infestation 
Stratégia: A Priest paklik gyakran okoznak hatalmas fejtörést, de nem csak a Token Druid játékosok számára. A Wild Pyromanceren illetve a Duskbreakerek és sárkányok kombinációján kívül, a játékosoknak még az ellenfél magas gyógyulási esélyével is meg kell birkózniuk. Ezen kívül még a Psychic Scream is gyakori ellensége a token pakliknak. A legjobb esélyeid akkor lehetnek, ha már a meccs korai szakaszában sikerül számottevő sebzést bevinned ellenfelednek, majd később egy meglepetés lethallal koronázni a mérkőzést. Viszont végig nagyon kell ügyelned arra, hogy ne legyen túl sok minion a páston, ezzel meghiúsítva pásttakarításukat, Psychic Screamjüket.

Rogue játékos ellen

Kezdőkéz: Spellstone, Wild Growth, Wrath, Oaken Summons, Swipe, Nourish, Malfurion the Pestilent 
Stratégia: A Token Druid a legtöbb Rogue típus ellen jól használható, azonban az Odd verziója tud némi problémát okozni neki. A Spreading Plague lehet nagyon hasznos ebben az esetben, mivel a legtöbb Rogue játékos nem rendelkezik pásttakarító eszközökkel. Ellenfeled korai fenyegetéseit pedig jobb, ha a Spellstone-okkal, Swipe-al, esetleg Wrath-el takarítod el, így akár már a következő körben egy kombináció segítségével könnyen megölheted.

Warrior játékos ellen

Kezdőkéz: Wild Growth, Oaken Summons, Violet Teacher, Nourish, Malfurion the Pestilent 
Stratégia: A Quest Warrior talán a legrosszabb ellenfele a Token Druid –ahogyan a legtöbb Tempo paklinak–, ugyanis rengeteg Taunt lénnyel rendelkezik. Sőt, az új kiegészítő megjelenése óta még a Warpath is színesíti tárházát, ami körülbelül olyan szinten van, mint a Warlock Defile-ja. Az előbb megosztott problémáktól függetlenül azonban előfordulhat, hogy megnyered a mérkőzést, ha követed a Priest-nél már felsorolt tanácsokat.

Druid játékos ellen

Kezdőkéz: Wild Growth, Oaken Summons, Nourish 
Stratégia: A tükör meccsek mindig borzasztó érdekesek lehetnek és akár nagyon hosszúra is elnyúlhatnak (a legutóbbi DreamHack-en például egy 56 perces összecsapásnak lehettünk szem és fültanúi). A korai nyomás megtartása ebben az esetben nagyon fontos feladat, ahogyan az is jó ötlet lehet, ha a Violet Teacher-t és az Oaken Summons-t már az első lehetőségnél együtt használod. Azonban figyelned kell a Spreading Plague-re is, így nem szabad túl sok lényt leidézned a pástra. A Taunt Druid viszont még a Tokennél is durvább, mivel rengeteg Taunt minion áll a rendelkezésére (még ha Spreading Plague nem is), –így minél tovább húzódik a meccs, annál biztosabb, hogy tudnak stabilizálódni, majd pedig nyerni.

Hunter játékos ellen

Kezdőkéz: Wild Growth, Oaken Summons, Nourish 
Stratégia: A Spell Hunter és a Midrange Hunter is igen kedvező ellenfélnek bizonyultak az eddigi időszakban. Azonban ellenük is óvatosan kell játszani, mivel az Explozive Trap és az Unleash the Hounds is nagyon tud fájni. A másik veszélyes kártya Deathstalker Rexxar, de nagy általánosságban ellenfeled valószínűleg ki fog futni a muníciójából, még mielőtt odakerülni, hogy ellövi. A Recruit Hunter már egy teljesen más tészta, viszont még itt is 50%-os esélyed van a nyerésre.

Mage játékos ellen

Kezdőkéz: Spellstone, Wild Growth, Wrath, Oaken Summons, Nourish, Malfurion the Pestilent 
Stratégia: A Big Spell Mage és a Tempo Mage is könnyedén legyűrhető ezzel az összeállítással. A legtöbbször a Soul of the Forest az, amivel már egyszerűen nem tudnak mit kezdeni; ezért ez a kártya nagyon fontos szerephez jut ezekben a párosításokban. Azonban várnod kell kijátszásával, egészen addig, amíg elég buff nem gyűlik össze hozzá.

Shaman játékos ellen

Kezdőkéz: Wild Growth, Oaken Summons, Nourish, Spreading Plague, Malfurion the Pestilent 
Stratégia: A Token Druid körülbelül 70%-át nyeri meg a Shudderwock Shaman elleni meccseinek, amin nem csodálkozunk. Igaz, hogy a Shaman nagyon erős ebben az összeállításban, –azonban nincsen elég pásttakarítása, és könnyedén le is kombózható, akár 30 életerőről is. Az Even Shaman már picit erősebb talán vele szemben, de még mindig nem tudja elégszer lepucolni a pástot a könnyű nyeréshez.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!