A Thresh és Blitz elkapások koronázatlan királya, Madlife hivatalosan is visszavonul

A Thresh és Blitz elkapások koronázatlan királya, Madlife hivatalosan is visszavonul

A legendás koreai support páratlan jóslási képességeiről lett híres; mérnöki pontossággal tudta előre eltervezni, hogy egy-egy elkapást merre is lőjön ki.

Sok jó játékos létezik a League of Legends világában, de kevesen érik el igazán a legenda státuszt. Ezen kivételek közé tartozik Madlife is, akit a Thresh hookok és a Blitz grabek koronázatlan királyának tartanak sokan, ráadásul nem véletlenül. Ő ráadásul olyannyira kinőtte magát ezen a területen, hogy –hasonlóan InSec-hez, Flame vagy xPeke-hez– róla is elneveztek egy játékon belüli tevékenységet. InSec neve a ward ugrásos/flash-es Lee Sin ultik kapcsán vált ismerté, xPeke-t a backdoorok esetében emlegetik, míg Flame hozta a be a köztudatba a Flame horizon kifejezést: ezt akkor használjuk, ha két azonos ösvényen lévő játékos között 100 farm különbség van.

Madlife pedig a jóslások mestere volt. Az ő szintjén már egyáltalán nem példanélküli, –sőt inkább elvárás–, hogy egy adott skillshotot kikerüljünk. Ha csak oda céloznánk, ahol a játékos éppen áll, mondjuk egy Thresh Q-val, vagy Blitzcrank Q-val, 10-ből 9-szer jó eséllyel nem kapnánk el. Madlife azért volt zseniális, mert mindig úgy alakította a dolgokat, hogy elég jó eséllyel meg tudja tippelni, –vagy olykor már-már jósolni–, hogy az ellenfél pontosan milyen irányba és milyen távolságban fog menekülni, –beleszámolva sokszor a Flash lehetőségét is.

Sokan tartottak tőle fénykorában, és 2012-ben őt tartották a világ legjobb supportjának: akkor még a Maximum Impact Gamingben játszott. Akkoriban azzal tudott kitűnni, hogy egy olyan szerepben vette át az irányító szerepét, amiben nem sokan tudtak igazán csillogni az adott időszakban, hiszen a támogatóknak messze nem állt annyi eszköz a rendelkezésükre, mint manapság. De legjobban mégis Thresh-ről és Blitzcrankről ismerjük, mivel ezekkel lehetett igazán kellemetlen helyzetbe hozni az ellenfelet, Thresh-ben pedig még ennél is több lehetőség rejlik.

Jóslásaival gyakran hozta csapatát igazán előnyös helyzetbe, és ez bizony felbecsülhetetlen érték volt. Több mint hat évig játszott profi szinten, és tagja volt a koreai LoL szupersztárok első hullámának. A MiG Frostban kezdte életét, de igazán nagy hírnévre az Azubu Frost, illetve később a CJ Entus Frost-ban szerzett. Miután a Riot Games beszüntette a testvércsapatokat, vagyis a CJ Entus Flame megszűnt, Madlife ugyanúgy maradt a CJ Entus színeiben egészen 2016 novemberéig. Ezt követően csatlakozott az amerikai Challenger Series-ben lévő Gold Coin Unitedhez, –ahol többek közt Fenix, Santorin és Fly is volt csapattársa–, de az LCS-be jutás már nem jött össze, idén pedig okafogyottá vált a dolog a franchise rendszer miatt.

Ez volt az utolsó aktív csapata, ahonnan tavaly novemberben távozott, idén pedig már nem is játszott profi szinten, inkább a streameléssel kezdett el foglalkozni. Az ő visszavonulásával egy hatalmas név fog idővel eltűnni a LoL világából, akinek rengeteg gyönyörű pillanatot köszönhetünk. Legnagyobb érdemei közé tartozik a 2. szezon világbajnokságának második helye, valamint az azt megelőző koreai bajnokság első helye is. Számos 2. és 3. helyet is ért el az évek során, de a VB szereplés sajnos többször nem jött össze neki.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!


Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.