Tripla 81-es vb MOTM kártya az EA jóvoltából

Tripla 81-es vb MOTM kártya az EA jóvoltából

Az utolsó csoportból is bemutatkoztak a csapatok, Szenegál ráadásul elég rendesen meglepte a világot.

A H csoport négy együttese maradt utoljára, –már ami az első fordulót illeti a 2018-as labdarúgó világbajnokságon. Előbb a négy évvel ezelőtti párharc ismétlődött meg, majd a lengyelek szaladtak bele egy igen kellemetlen vereségbe. Végül az oroszok bizonyítottak, hogy komolyan gondolják a hazai rendezésű vb-n való jó szereplést.

A legutóbbi (2014) világbajnokság alkalmával Kolumbia kitömte Japánt és 4-1-re diadalmaskodott. Akkor győzelmi kényszer alatt játszottak az ázsiaiak, most azonban teljesen egyenlő feltételek mellett léptek pályára.
A harmadik percben a kolumbiaiak hátvédje, C. Sánchez akadályozta meg kézzel, hogy a hálóba jusson a labda, a játékvezető pedig kiosztotta a torna első piros lapját, az utána lévő büntetőt pedig Kagava értékesítette. Ugyan a megfogyatkozott kolumbiaiak becsülettel hajtottak, és egy szemfüles szabadrúgást követően az egyenlítés is összejött, a felkelő nap országa végül –először történetük során– csak behúzta a találkozót.

Kolumbia 1:2 Japán

Az első forduló utolsó párharca igazán érdekesre sikerült. Szenegál a második világbajnokságát is remekül kezdte. Tulajdonképpen az európai együttes öngóllal és gyakorlatilag gólpasszal segítette a jobban játszó afrikaiakat. Lewandowskiéknak mindössze egy szépítés jött össze, de az is csak a 86. percben, amikor már későnek bizonyult.

Lengyelország 1:2 Szenegál

A hazai gárda egy esetleges győzelemmel bebiztosíthatta a továbbjutását. Egyiptomnak pedig mindenképpen csak a három pont volt elfogadható a második kör nyitómérkőzésén. Hiába azonban a kezdőbe kerülő Szalah és az imák sokasága, csúnya árat fizettek a hibáikért. A szbornaja háromszor is büntetett, míg a másik oldalon csak egy hajrában összehozott tizenegyes jelentett némi szépségtapaszt. Egyiptom ezzel az eredménnyel alighanem búcsúzik a világbajnokságtól.

Oroszország 3:1 Egyiptom

Íme a vb MOTM kártyák legújabb adagja:

A szerdai program:

14:00 Portugália - Marokkó
17:00 Uruguay - Szaúd-Arábia
20:00 Irán - Spanyolország

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!