Hollandiában a Valve betiltotta a cserét és a Steam piacot is

Hollandiában a Valve betiltotta a cserét és a Steam piacot is

Egy ideje már lógott a levegőben a törvény, így a mai nappal meg kellett hajolnia a Valve-nak.

Jó pár cikkben foglalkoztunk már azzal, hogy Belgium és Hollandia egyre keményebben fellép a loot boxokkal szemben. Egy hónappal ezelőtt pedig ezt már törvénybe is iktatták Hollandiába

Hollandia bekeményít, betilthatják a loot boxokat és többen követhetik őket!

TZeus | 18/04/20 12:36 A holland szerencsejáték hatóságoknak erőteljesen felkeltette a figyelmét a játékokban található loot box rendszer. Az ország szerencsejáték-bizottsága tíz népszerű loot boxot tartalmazó játékot vizsgált meg. A NOS nyilvános hírügynökség értesülései szerint a tízből négy játéknak nyolc hete van arra, hogy módosításokat hajtsanak végre a loot boxokkal kapcsolatban, és betartsák a Better Gaming Act előírásait.

Akkor még nem történt semmi és azt hihettük, hogy valahogy elintézte az ügyet a Valve, de mint kiderült ez korántsem volt így, hiszen egy májusi levélben felszólították a fejlesztőket, hogy valamit kezdjenek a loot boxokkal vagy jogi utakra terelik az ügyet. Ez a törvény nem csak a CS:GO-t, de a Valve másik méltán híres játékát a Dota 2-t is érintette, így a Valve-nak hirtelen nem volt más választása, mint hogy betiltsa a csere-berét és a piacot is.

"Májusban két levelet kaptunk a Dutch Kansspelautoriteit-től, amiben az állt, hogy a CS:GO és a Dota 2 olyan loot boxokat tartalmazott, amik megsértik a Holland fogadási és Gaming törvényt. A Kansspelautoriteit máshogy gondolkozik a dobozokról mint a többi ország, ezért felvettünk egy holland ügyvédet, és kicsit jobban beleástuk magunkat az ország törvényeibe. Még mindig nem értjük vagy értünk egyet a döntéssel, ezért válaszoltunk és kicsit megpróbáltunk többet elmagyarázni a két játékról.

Eközben viszont Június 20-áig kaptunk időt jogorvoslatra. A levélben viszont az nem volt benne, hogy ezt hogyan csináljuk, de a Holland tanulmányban állt egy igen egyértelmű mondat: A loot boxok megsértik a törvényt ha cserélhetőek vagy pénzre válthatók.

Ezért nem maradt más választásunk, minthogy betiltsuk a cserét és a Steam piacot Hollandiában a CS:GO-ra és a Dota 2-re limitálva. Ezért szeretnénk elnézést kérni. Reméljük, hogy sikerült közös nevezőre jutni a Kansspelautoriteittel, és visszavonják a vádakat. Vagy sikerült egy olyan megoldást találni, ami mindkettőnk számára elfogadható."

A következő hasonló ország Belgium lehet, akik ugyanúgy elkezdték szabályozni a játékokon belüli szerencsejátékot. Előfordulhat, hogy egyre több európai ország próbál majd hasonló vizekre evezni, de realisztikusan nézve Magyarországnak még nincs félnivalója, –talán majd ötven év múlva!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!