Már a héten rengeteget tudhatunk meg a következő szezonról - Teória

Már a héten rengeteget tudhatunk meg a következő szezonról - Teória

Az egyik játékos egy komoly kutatómunka után rengeteg érdekességre lett figyelmes.

Ha minden igaz és hihetünk az Epic Games-nek a negyedik szezon Július 9-én, hétfőn ér véget. Amikor már csak 19 nap volt hátra a harmadik szezonból már sokkal többet tudtunk arról, hogy mi történik majd hamarosan és rengeteg teória bukkant fel egymás után. Ezúttal egy kicsit nyugisabb a helyzet, de egy hatalmas meteor sem jelent meg az égen, így nem tartotta annyira lázban a közösséget az új szezon. Ettől függetlenül a pályán található hatalmas rakéta és a földalatti bunker azért mindenkit  izgatott, –csak nem annyira, mint a meteor. Ettől függetlenül egy játékos azért nagyon bezsongott, és olyan dolgoknak nézett utána, amit emberek még pénzért sem igazán tennének meg. A végeredmény egy igen logikus teória lett, amit most meg is osztunk veletek.

A teória azzal kezdődik, hogy a Battle Pass vége felé jelen esetünkben a 87-es tiernél megkapjuk a Squad Leader-t, –aki egy eléggé átlagos kinézetet kapott és sokaknak kicsit kevésnek és jellemtelennek tűnt a skin–, de úgy néz ki, hogy egy kicsit több rejlik benne, mint azt elsőre gondoltuk volna, hiszen a bal karján látható rajta egy tetkó, ami leginkább egy Inka szimbólumra hasonlít.

Az tudjuk a harmadik szezon óta, hogy a Battle Pass-ben található kozmetikumok sokszor utalnak a következő szezonra, hiszen az előzőben egy dinó csontváz és egy robbanás is volt a vége fele, ami egyértelműen a meteort árulta el nekünk. A főhősünk azonban tovább ment, és kicsit utánanézett az Inkáknak:

"Az Andokban élő közösségek mindegyikének megvolt a saját tradíciója, ami egy szent helyből, állatból vagy égitestből eredezett. Ettől függetlenül mindegyik törzs bálványozta a napot és a holdat. A legfontosabb fesztivál az egész birodalomban az Inti Raymi volt, amit június 23-án ünnepeltek"

Ez már most érdekes: hiszen június 22/23 már csak 2-3 napra van, –így lehet, hogy ott történik majd valami fontos dolog, ami bevezeti a következő szezont, hiszen a rakéta visszaszámlálóján is ez látszik. Azt is tudhatjuk iskolás éveinkből, hogy az indiánoknál nagyon fontos volt a jóslás, és semmit sem tettek meg anélkül, hogy először megkérdezték volna a jóst vagy a sámánt más törzsekben. Ez annyira nem tűnhet érdekesnek, de amikor belegondolunk a mostani szezon kinézeteinek a neveibe, akkor észrevehetünk pár misztikus vagy ősi utalást, mint például az Omen, az Alpha vagy éppen az Omega. Az Omen valamiféle látnoki képességekkel rendelkezik, hiszen egy jós baltát használ és a leírásában a következő szöveg szerepel: "A győzelmedet már megjövendölték"

Lehet, hogy az ötödik szezonra még nagyobb pusztításra kell készülnünk

Még csak most söpört végig a pályán a meteorraj, de néhányan már a következő szezonnal foglalkoznak.

A legfontosabb érdekesség viszont, hogy akkoriban rengeteg állatot áldoztak fel, hiszen az ő beleikből tudták kiolvasni a jósok, hogy milyen jövő vár a törzsre, vagy éppen mit hoz majd a következő lépés. Ez az egyik legnagyobb érdekesség és a Fortnite-tal itt kötődik össze szorosan a történet, –hiszen leginkább lámákat áldoztak fel az Inkák, azt pedig tudjuk, hogy a játék kabalaállatává nőtte ki magát ez az emlős. Az Epic viszont úgy döntött, hogy ez még mindig nem elég erős kapocs és képletesen fel is áldozták a lámákat, hiszen igen komoly nerfet kaptak, így szinte meg sem éri őket felszedni.

Itt jön képbe még egyszer az Omen skin, aminek a tükörfordítása egy "baljós jel". Az Inkákkal rengetegszer szóba hozták már a világvégét és egy régi történet szerint akkoriban emelkedett is egy híd a Tejút és az emberi világ közé, ami után egy igen komoly áradás történt méghozzá pont június 22-én az Inti Raymi közepette. Így megint egy kicsit okosabbak lettünk, de két kérdés újból nyitott maradt: vajon a pályát elárasztja majd a víz a rakéta kilövése miatt, vagy a rakéta belecsapódik a pályába?

Az áradás következtében minden állat menekülni kezdett, de a róka megcsúszott és emiatt vizes lett a farka. A történet szerint pedig ennek köszönhetik azt, hogy a farkuk vége fekete lett. Azt gondolnátok, hogy ez már csak a mese része, de még mindig nem tartunk ott, hiszen ez is hozzátartozik a Fortnite-hoz. A pályán ugyanis található egy téglából készült róka, méghozzá pont Wailing Woods mögött, ahol a bunker is megtalálható. Az utolsó apró részlet, ami viszont az elejétől kezdve tiszta lehetett mindenkinek, hogy az Alpha skin a szezon kezdetét, míg az Omega a szezon végét jelzi, hiszen az Alfa a görög ABC első betűje, míg az Omega a 24-ik és egyben utolsó.

Summa summarum: a leírtak teljesen logikusak, és könnyen lehet hogy a következő szezonban minden a pusztulásról fog szólni. Ezúttal nem csak egy kis részt, hanem a pálya felét, vagy éppen az egészét elveszítjük és egy hatalmas meglepetéssel készül nekünk az Epic. Ez persze nem annyira valószínű, hiszen már nincs sok idő hátra, és valószínűleg már kiszivárogtak volna információk egy új pályáról, –de reméljük ezúttal még többet nyújt majd a szezonzárás, mint az előző május elején.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!