Aatrox visszatért, de Lourlo szerint a rework után újra eltűnik!

Aatrox visszatért, de Lourlo szerint a rework után újra eltűnik!

Van a sorsnak iróniaérzéke, amint életképes karakterré vált újfent Aatrox topon; pont akkor jelentették be a reworkjét is, ami egyesek szerint a karakter újbóli halálát jelentheti.

Egyre gyakrabban tűnik fel mostanság Aatrox már a profik között is, az új metában, illetve a Conqueror rúnával együtt már egy teljesen életképes választás, a Guinsoo's Rageblade is tökéletesen működik rajta. A dolog iróniája az, hogy bár nyárra visszatért Aatrox régi formájában, nem tudni meddig marad a felszínen, hiszen időközben már megjelent PBE-n a reworkölt változata is. Kinézetre és a bemutató videók alapján elég félelmetesnek tűnik, de Lourlo szerint nem sok helye lesz a profik között. 

Tavasszal nem remekelt túlzottan a Golden Guardians, ahol Lourlo is játszik, de most nyáron egész jól indultak, 1-1-es első hetet zártak. Az Optic-tól kikaptak, viszont a tavaszi bajnok Team Liquidet lemosták a pályáról. A mérkőzés után Lourloval készült egy hosszabb interjú, ahol többek közt az új Aatrox-ról is elmondta véleményét.

Milyen érzés volt megverni az előző csapatodat?

"Mindig jó érzés elverni a Team Liquidet, mert az e-sport karrierem kezdetén a családomhoz tartoztak. Mindig üdítő és egyre jobb érzés őket megverni. Úgy emlékszem, hogy jelenleg egy 2-2-es statisztikával rendelkezünk velük szemben. Remélhetőleg legközelebb már mi fogunk vezetni."


Azt is hallottuk Contractz-től, hogy a GGS a scrimmek királya. Igaz ez?

"Az előző szakaszban nagyon rosszul mentek a gyakorlások. Ezúttal viszont, nem mondom hogy minden scrimmet megnyerünk, de jóval jobban teljesítünk, főleg az átlaghoz képest.  Nem mondanám magunkat scrimisteneknek. Jól teljesítünk, és sokszor ki is mozdulunk minden nap. Megnézzük mire is vagyunk képesek."


Beszéljünk kicsit a top lane matchupokról Impacttel szemben. Készültél külön vele szemben?

"Külön nem készültem az Impactre. Legalábbis szerintem a véleményem szerint, elég biztos volt, hogy Impact tankot fog játszani.  Figyeltem arra, hogy legyenek ellenválasztásaim a tankokkal szemben. Ott volt Aatrox, Illaoi és Darius, akcióra készen. Erős ösvényest akartam választani, függetlenül attól, hogy mit játszik. Végül Impact Ornnt választotta, sok hős jó vele szemben. Bármit hozott volna, az nem zavart."


Aatrox hirtelen a semmiből jelent meg a metában. Mit gondolsz róla? Mik a jó, vagy rossz párosításai?

"Aatrox elég gyenge a játék első szakaszában. Egytől hatos szintig nem a legjobb. Amint eléri a hatos szintet, nagyon erősség válik. Addigra már van Tiamatja és hatékonyan tudja tolni a minionokat.  2 v 2-ben is elég hatékony tud lenni, ami pedig a párosításokat illeti, a közelharci ellenfelekkel szemben nagyon jó.

Jax-en és Camille-on kívül nem igazán van nehéz matchup a számára. Nekik is csak az 1 v 1 lehetőségük jobb Aatroxnál. Ami a tankokat illeti, Malphite egész jó vele szemben. De még akkor is, Aatrox jobban skálázódik. Nagyon jó a mostani metában, mert a mid game-ben eszméletlenül megerősödik. A passzívja is nagyon jó, hiszen minden két perc után van egy Guardian Angelünk lényegében. Összességében jó hős jelenleg, és megfelelően tud érvényesülni csapatharcokban, beleillik a metába."


Ha már Aatrox, mit gondolsz a reworkjéről? Kissé vicces, hogy végre megtalálja a helyét a metában, de a Riot úgy dönt, hogy akkor jöjjön a rework.

"Az Aatroxhoz kiadott hype videó tényleg nagyon menő volt. Érdekes volt. Nehéz lenne megmondani, hogy valójában mennyire is lesz jó karakter. Ez azért is van, mert minden a számokon múlik. Az is lehet, hogy Aatrox kukába való lesz, amikor először kiadják. Kicsit szomorú, hogy mikor végre feltűnne a metában a Riot, –úgy dönt, hogy oké, akkor most változtassuk meg. Aatrox lehet hogy még két  hónapig kuka lesz aztán soha többet nem fogjuk látni. Én meg úgy vagyok vele, hogy szorítok neki, de igazából már mindegy is..."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!


Kövess Minket!